19
Vin, Apr

sursă foto: radiorenasterea.ro

Eveniment

Banca Națională a României a lansat o monedă de aur pentru a marca 300 de ani de la zidirea Bisericii Kretzulescu.

BNR a lansat în circuitul numismatic o monedă din aur cu tema "300 de ani de la zidirea Bisericii Kretzulescu din Bucureşti".

Moneda are o valoare nominală de 100 lei, forma rotundă, diametrul de 21 de milimetri, greutatea de 6,452 de grame şi cant zimţat.

Aversul monedei redă o imagine a Bisericii Kretzulescu din Bucureşti, anul de emisiune "2022", stema României, valoarea nominală "100 LEI" şi inscripţia "ROMANIA".

Reversul monedei prezintă un detaliu din arhitectura Bisericii Kretzulescu şi inscripţiile "Biserica Kretzulescu" şi "300 ANI".

"Monedele din aur, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoţite de broşuri de prezentare, precum şi de certificate de autenticitate, redactate în limbile română, engleză şi franceză. Pe certificatele de autenticitate se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central", se menţionează într-un comunicat al BNR. 

Tirajul maxim pentru moneda din aur este de 1.000 de piese. Preţul de vânzare pentru moneda din aur este de 2.900 de lei (fără TVA), inclusiv broşura de prezentare şi certificatul de autenticitate. 

Monedele din aur cu tema "300 de ani de la zidirea Bisericii Kretzulescu din Bucureşti" au putere circulatorie pe teritoriul României. Lansarea în circuitul numismatic a acestor monede se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Constanţa, Dolj, Iaşi şi Timiş ale BNR.

 

 

Sursa: realitatea.net

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: