23
Mar, Apr

Eveniment

Cercetați penal pentru infracțiuni săvârșite la regimul rutier.

1. Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Brașov au desfășurat la data de 27.11.2022 o acțiune, care a vizat depistarea și tragerea la răspundere a conducătorilor de vehicule aflați sub influența alcoolului și a substanțelor interzise.

Astfel, în jurul orei 03.00, polițiștii rutieri au oprit pentru control un autoturism, condus de un bărbat, pe strada Bisericii Romîne, din municipiul Brașov, care prezenta indicii în comportament că s-ar afla sub influența substanțelor interzise, fapt concretizat după testarea cu aparatul drugtest, care a indicat valori pozitive la substanțele Cocaină, THC-cannabis și anfetamină.

Ca urmare a valorilor stabilite, bărbatul a fost condus la o unitate spitalicească autorizată, unde i-au fost recoltate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a substațelor interzise prezente în organism.

În cauză a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, faptă prevăzută și pedepsită de Codul Penal cu până la cinci ani închisoare, dosarul fiind instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

 

2. La data de 27.11.2022, în jurul orelor 17.00, polițiști din cadrul Biroului Rutier Brașov, au efectuat semnale specifice de oprire asupra unui autovehicul, condus de un bărbat, în vârstă de 24 de ani, pe strada Poienelor din municipiul Brașov.

Cu ocazia controlului efectuat, s-a observat că bărbatul prezenta indicii că s-ar afla sub influența alcoolului, astfel că a fost testat cu aparatul etilotest, iar rezultatul indicat de aparat a fost de 0,44 mg/l alcool pur in aerul expirat. 

În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, faptă prevăzută și pedepsită de Cod Penal cu până la cinci ani închisoare.

Cercetările sunt continuate de către polițiști, acestea fiind instrumentate sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

 

3. La data de 27.11.2022, in jurul orelor 08:00, lucrǎtorii Poliției Stațiunii Bran au procedat la oprirea unui autoturism, în trafic, pe raza localității Moieciu, care se deplasa pe DN 73.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că la volanul autoturismului se află un bărbat în vârstă de 38 ani, din com. Recea, jud. Brasov, iar în urma testării acestuia din punct de vedere alcoolscopic, rezultaul a fost de 0,58 mg/l alcool pur in aerul expirat.

Dat fiind cele constatate, persoana în cauză a fost condusă la o unitate medicală de specialitate, unde i-au fost recoltate mostre biologice de sânge, pentru a se stabili nivelul de îmbibație alcoolică din organism.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolui sau a altor substanțe, faptă prevazută și pedepsită de Codul Penal, cercetările fiind continuate la Poliţia Staţiunii Bran.

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: