24
Sâm, Feb

sursă foto: businessmagazin.ro

Eveniment

Șeful DSU, Raed Arafat, a explicat de ce este recomandat kit-ul cu provizii pentru trei zile, în cazul unui blackout total sau parțial în România.

Acesta atrage atenția că o pană de curent poate fi cauzată și de un atac cibernetic.

"O până de curent poate să fie din cauza unui atac cibernetic, nu neapărat din lipsa de energie sau cum au fost acum după bombardamentele din Ucraina.", spune Raed Arafat.

"După atacuri cibernetice poate să apară perioada de întrerupere. Până se rezolva problema, oamenii și instituțiile trebuie să fie pregătite.

72 de ore este minimul care s-a solicitat și în alte țări, până ce autoritățile pot să ajungă la tine și să vină în sprijin suplimentar. Aici nu vorbim numai de până de curent și urgențele cauzate de situația actuală care ne înconjoară. Vorbim și de cutremure, inundații, furtuni de zăpadă, alte situații care pot să apară.

Trei zile este minimul ca să ai siguranță că nu rămâi fără necesarul minim de subzistență: apă, mâncare, lapte pentru copii, medicamente. Suma de caz minimă, bani lichizi pe care să îi aibă populația, este pentru că, pentru o perioadă de timp, s-ar putea ca ATM-urile să nu funcționeze.", a precizat șeful DSU, la Antena 3 CNN.

 

 

Sursa: antena3.ro


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: