29
Vin, Mar

sursă foto: news.sky.com

Eveniment

Kim Jong Un bagă spaima în Occident.

Liderul Kim Jong Un a declarat că obiectivul final al ţării sale este să deţină cea mai puternică forţă nucleară din lume, în timp ce a promovat zeci de ofiţeri militari implicaţi în recenta lansare a celei mai importante rachete balistice din Coreea de Nord, a informat duminică presa de stat nord-coreeană, transmite Reuters.

Anunţul vine după ce liderul de la Phenian a inspectat lansarea noii rachete balistice intercontinentale Hwasong-17 (ICBM) şi s-a angajat, pe 18 noiembrie, să contracareze ameninţările nucleare ale SUA cu ajutorul armelor nucleare.

Construirea forţei nucleare este menită să protejeze în mod eficient demnitatea şi suveranitatea statului şi poporului, iar "scopul său final este de deţinerea celei mai puternice forţe strategice la nivel mondial, forţă absolută fără precedent în acest secol", a afirmat Kim Jong Un în ordinul de promovare a ofiţerilor.

El a numit Hwasong-17 "cea mai puternică armă strategică din lume" şi a spus că aceasta demonstrează hotărârea şi capacitatea Coreei de Nord de a construi în cele din urmă cea mai puternică armată din lume.

Oamenii de ştiinţă nord-coreeni au făcut un "salt minunat înainte în dezvoltarea tehnologiei de montare a focoaselor nucleare pe rachete balistice", a mai spus Kim Jong Un.

Pozând alături de oameni de ştiinţă, ingineri, oficiali militari şi alte persoane implicate în organizarea acestor teste, liderul nord-coreean a declarat că se aşteaptă ca aceştia să continue să extindă şi să consolideze capacitatea nucleară de descurajare a ţării într-un ritm extraordinar de rapid.

Aceştia au depus un jurământ de credinţă faţă de partidul de guvernământ, angajându-se să apere "autoritatea absolută" a partidului şi a lui Kim Jong Un şi jurând că "rachetele noastre vor zbura viguros numai în direcţia indicată" de liderul nord-coreean.

Puternicul comitet permanent al Adunării Populare Supreme din Coreea de Nord a acordat rachetei Hwasong-17 titlul de "Medalia Erou şi Steaua de Aur a RPDC şi Ordinul Drapelului Naţional clasa I", a informat KCNA într-un alt comunicat.

"(Racheta) a dovedit clar în faţa lumii că RPDC este o putere nucleară deplină, capabilă să se opună supremaţiei nucleare a imperialiştilor americani şi şi-a demonstrat pe deplin puterea ca cel mai puternic stat ICBM", conform sursei citate. 

 

 

Sursa: realitatea.net


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: