20
Sâm, Apr

sursă foto: romania.europalibera.org/ sursa video: I.P.J. Brașov

Eveniment

La data de 26 noiembrie 2022, la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, a avut loc un exercițiu tactic, în care a fost simulată dispariția unui copil în circumstanțe alarmante.

Scenariul exercițiului a fost creat pe specificul geografic al județului Brașov, unde aproximativ 40% din teritoriu este acoperit de e suprafață împădurită, specific montană, ceea ce ridică nivelul de dificultate în zonele izolate sau greu accesibile.

Astfel, la nivelul instituției s-a dezvoltat un parteneriat cu o asociație de salvatori voluntari, care să sprijine activitățile polițienești în astfel de situații.

Scopul exercițiului a fost acela de instruire a forțelor angrenate într-o operațiune specifică de căutare și salvare, în situația sesizării unei dispariții de minori, dar și modul de colaborare cu voluntari, identificarea unor eventuale deficiențe și dispunerea măsurilor de remediere a lor, astfel încât viitoarele misiune de căutare să se desfășoare profesionist, cu o cât mai bună coordonare și comunicare între participanți.

În cadrul exercițiului, care s-a desfășurat pe raza localității Holbav, au fost angrenate forțe din cadrul:

-         Inspectoratului de Poliție Județean Brașov;

-         Inspectoratului Județean de Jandarmi Brașov;

-         Asociația Salvatorilor Voluntari – Rescue 4X4;

-         Serviciul Voluntari pentru Situații de Urgență Codlea, Vulcan și Holbav.

Vă reamintim faptul că, în cazul semnalării dispariției unui minor, persoanele care pot furniza informații, care să conducă la depistarea celui în cauză, sunt rugate să se adreseze celei mai apropiate unități de poliție sau să apeleze numărul unic de urgență 112, informează I.P.J. Brașov.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: