19
Vin, Apr

sursă foto: mediafax.ro

Eveniment

În ultima săptămână au fost înregistrate aproape 97 de mii de cazuri de cazuri de infecții respiratorii acute, arată datele Institutului de Sănătate Publică.

Numărul este mai mult decât dublu față de aceeași perioadă a anului trecut, dar este sensibil mai mare și față de anii de dinaintea pandemiei COVID.

Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică a informat vineri că, la nivel naţional, au fost raportate, în perioada 14-20 noiembrie, 96.996 de cazuri de infecţii respiratorii acute - gripă clinică, IACRS şi pneumonii. În aceeaşi perioadă a anului trecut se înregistrau 45.180 de cazuri. 

Potrivit INSP, a fost raportat un caz confirmat de gripă (cu virus gripal A nesubtipat).

Valoarea de anul acesta este mai mare chiar și prin comparație cu anii de dinainte de pandemia COVID. Astfel, în 2020, în săptămâna 30 noiembrie – 6 decembrie, numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute a fost de 34.684, cu aproape 60% mai puțin decât în 2019. 

De la începutul sezonului virozelor 2022 au fost raportate 15 cazuri de gripă confirmate cu laboratorul: 8 cazuri cu virus gripal A nesubtipat, 5 cazuri gripă AH3 2 cazuri gripă AH1.

În perioada de referinţă au fost raportate la nivel naţional 430 cazuri de gripă clinică, comparativ cu 251 înregistrate în săptămâna precedentă şi cu 87 cazuri înregistrate în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Un număr de 1.270.550 de persoane din grupele la risc au fost vaccinate antigripal până la data de 30 octombrie cu vaccin distribuit gratuit de Ministerul Sănătăţii. 

 

 

Sursa: realitatea.net


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: