18
Joi, Apr

sursă foto: retail.ro

Eveniment

Preţul unui pom de Crăciun poate depăşi 600 de lei.

Cei care nu sunt dispuşi să plătească atât de mult, pot alege fie brazii de la Direcţiile Silvice din ţară, fie brazii artificiali, care sunt mult mai ieftini.

În acest timp, marile lanţuri de magazine au pregătit deja ofertele.

Aproape 31.000 de pomi de Crăciun sunt scoşi anul acesta la vânzare de către Romsilva, pentru care preţurile pornesc de la 15 lei pentru molizi şi de la 35 de lei pentru brazi, însă pentru cei de dimensiuni reduse. 

Pentru pomii cu o înălţime de un metru şi jumătate, preţul porneşte, însă, de la 150 de lei. Brazii în ghivece costă însă şi mai mult. 

Prețul unui brăduț artificial care măsoară 90 de centimetri este aproape 40 de lei, însă cu cât bradul este mai înalt și mai bogat în ramuri, cu atât creşte și prețul. De pildă, un pom care are 240 de centimetri costă 670 de lei.

Specialiștii vin și cu un set de recomandări pentru a întreține un pom natural în casă pe perioada sărbătorilor de iarnă. 

"Ideal ar fi să nu îl ţinem într-un mediu intern cald mai mult decât este specific perioada sărbătorilor de Crăciun.  Nu trebuie aşezat lângă surse de căldură: calorifere, sobă. Trebuie să stea la lumină, să nu fie în spaţiu cu lumină puţină şi pământul din ghiveci să fie păstrat bine", spune Florean Băncilă, inginer Ocolul Silvic Brăneşti.

În cazul în care optați pentru un brad artificial, marii retaileri au pregătit oferte pentru toate buzunarele. Şi aici, prețul variază în funcție de tipul bradului și de înălțime. 

 

 

Sursa: antena3.ro


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: