25
Joi, Apr

Eveniment

Veste bună pentru românii care lucrează în Spania!

Premierul Nicolae-Ionel Ciucă și președintele Guvernului Regatului Spaniei, Pedro Sánchez, s-au întâlnit miercuri la Palatul Victoria, unde au anunțat că ambele guverne vor lucra în vederea obținerii dublei cetățenii pentru românii stabiliți în Spania.

România şi Spania sunt de acord să înfiinţeze un grup de lucru în vederea analizării soluţiilor pentru acordarea dublei cetăţenii membrilor comunităţii române din Spania, se arată în declaraţia comună adoptată, miercuri, de premierii Nicolae Ciucă şi Pedro Sanchez, cu ocazia primei şedinţe comune a Guvernelor de la Bucureşti şi Madrid, desfăşurată la Castellon de la Plana, transmite Agerpres.

Astfel, relaţiile bilaterale între România şi Regatul Spaniei au intrat într-o etapă nouă.

Prim-ministrul Regatului Spaniei, Pedro Sánchez, aflat în vizită în România, a fost primit, miercuri la Palatul Victoria, de premierul Nicolae Ciucă.

Oficialul spaniol a dat asigurări privind obţinerea dublei cetăţenii de către românii din Spania

Guvernul Spaniei și Guvernul României își propun să înceapă să lucreze în vederea obținerii acestei duble cetățenii și acesta este un mesaj politic extraordinar extrem de important. Vreau să subliniez faptul că, atunci când se va întâmpla acest lucru, și sigur se va întâmpla, România va fi a treia țară din Europa cu care avem acest tip de alianță și acest tip de recunoaștere. Cred că este foarte important să lăsăm ministerele să lucreze în această direcție. Se va forma un grup de lucru cu ministerele de Afaceri Externe și cu Ministerul Afacerilor Interne și, după aceea, vom dezvolta această idee, dar cred că mesajul pe care îl transmitem, de recunoaștere și angajament, cel puțin din partea Guvernului Spaniei, recunoaștere a contribuției comunității românești în țara noastră,  cred că acest mesaj este extraordinar și vreau să le mulțumesc românilor și româncelor care locuiesc printre noi și, evident, acest lucru are legătură și cu angajamentul nostru, dar și cu angajamentul premierului român, ca acesta să fie începutul unei relații bune, pozitive pentru ambele țări”, a anunțat Pedro Sánchez.

 

 

sursa: romaniatv.net


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: