25
Joi, Apr

sursa foto: romaniatv.net

Eveniment

Ludovic Orban, liderul Forţa Dreptei, a declarat, întrebat de o posibilă candidatură la prezidențiale, că reflectează foarte serios și că "cel mai probabil da".

Ludovic Orban a spus că obiectivul său fundamental pentru 2024 este să nu câştige PSD preşedinţia României fiindcă, dacă câştigă, 10 ani de zile vor avea tot.

Am anunţat că reflectez foarte serios la această candidatură, cel mai probabil da”, a spus Orban, întrebat dacă se gândeşte să intre în cursa pentru preşedinţia României.

Despre o alianţă pe dreapta, liderul Forţa Dreptei a explicat că el este ”un om realist, iar ecuaţia alegerilor din 2024 este o ecuaţie pe care încă nu o putem anticipa 100%”.

Nu se ştie, va merge PSD împreună cu PNL, eu cred că ăsta este planul lui Iohannis. Inclusiv la alocale este posibil să meargă, pentru că am auzit mulţi baroni din partea PNL-ului, mai puţin din zona PSD care, ca să îşi prezerve poziţiile, le-ar conveni să facă o alianţă să fie susţinuţi la Consiliile Judeţene şi la municipii”, a spus Orban.

Fostul șef al liberalilor a spus că e dificil să facă o evaluare a modului în care va arăta politica românească la început de 2024, având în vedere că alegerile europarlamentare vor fi primele, apoi localele în septembrie, parlamentarele şi prezidenţialele.

Trebuie luate nişte decizii. Obiectivul meu fundamental pentru 2024 este să nu câştige PSD-ul preşedinţia României pentru că dacă câştigă, 10 ani de zile vor avea tot”, a declarat Ludovic Orban.

Liderul Forţa dreptei a precizat că „gândeşte o strategie pentru a maximiza şansele de câştigare a prezidenţialelor cu un candidat decent, democratic”.

Astăzi, PNL semănă din ce în ce mai mult cu PSD şi e din ce în ce mai nefrecventabil”, a completat el.

Despre o forţă de dreapta, Ludovic Orban a menţionat că a deschis un dialog cu potenţiali parteneri din opoziţie care sunt apropiaţi ca gândire politică, cu două formaţiuni, USR şi PMP.

Noi am deschis un dialog. După dialog urmează cooperări, acţiuni comune”, a mai afirmat Orban, potrivit romaniatv.net.

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: