28
Joi, Mar

sursă foto: realitatea.net

Eveniment

S-a întâmplat în august și septembrie, după ce bombardamentele forțelor ruse au distrus mare parte din infrastructura critică a Ucrainei. 

Ajutorul nu este, însă, de ajuns. Oficialii ucraineni se pregătesc pentru o pană totală de curent în plină iarnă. Aceștia avertizează că întreruperea curentului ar putea avea o durată lungă, însă refacerea rețelelor va începe imediat. 

10 milioane de ucraineni au rămas fără energie electrică după noul val de atacuri al Rusiei. Zeci de persoane au fost ucise de rachete. În acest context, alimentarea cu energie electrică a devenit o problemă tot mai mare pentru Ucraina. Oficialii ucraineni avertizează că oricând există riscul unei pene majore de curent.

Restaurarea rețelelor și a capacităților tehnice de aprovizionare, deminarea liniilor de transport electric, reparațiile, totul continuă non-stop”, a precizat Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei.

România a livrat Ucrainei 3.725 MWh doar în lunile august și septembrie. Pentru aceasta, ucrainenii au plătit peste 9.6 milioane de lei. Ajutorul energetic a fost unul de avarie, potrivit documentelor oficiale. În situații de urgență, companiile din România pot acorda ajutor sistemelor energetice cu care suntem interconectați. În prezent, România acordă ajutor de avarie și Republicii Moldova. 

 

 

Sursa: realitatea.net

 

 
 

România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: