29
Vin, Mar

sursa foto: renovat.ro

Eveniment

Veste bună pentru români!

Centralele de apartament ar putea fi schimbate cu unele mai performante prin programul ”Rabla pentru electrocasnice”. Anunțul a fost făcut de către ministrul Energiei, Virgil Popescu, care transmis că a discutat deja cu ministrul Mediului despre introducerea centralelor în acest program.

Veste bună pentru români! Centralele de apartament ar putea fi schimbate cu unele mai performante prin programul ”Rabla pentru electrocasnice”. Anunțul a fost făcut de către ministrul Energiei, Virgil Popescu, care transmis că a discutat deja cu ministrul Mediului despre introducerea centralelor în acest program.

Potrivit ministrului Energiei, românii care vor să își schimbe centrala ar urma să primească din partea statului, un voucher pentru a cumpăra una nouă, așa cum prevede programul actual.

Eu le-am recomandat românilor, cei care îşi permit, să schimbe centrala, să treacă pe centrale performante. Împreună cu ministrul Mediului, în Coaliţie, am stabilit – și e vorba de programul „Rabla pentru electrocasnice”, să intre şi centralele de apartament, ca oamenii care nu îşi permit să-şi cumpere o centrală să poată să şi-o schimbe, să fie ajutaţi. Pentru că şi statul, la rândul lui, câştigă pentru că scade consumul de gaz”, a spus Popescu, la Prima TV.

Momentan, în programul ”Rabla pentru electrocasnice” sunt incluse frigidere, mașini de spălat, laptopuri sau aspiratoare.

A doua etapă a programului ”Rabla pentru electrocasnice” începe pe 21 noiembrie

Administraţia Fondului pentru Mediu organizează, începând de luni, 21 noiembrie 2022, ora 10:00, o nouă sesiune pentru Programul naţional de înlocuire a echipamentelor electrice şi electronice uzate cu unele mai performante din punct de vedere energetic.

Bugetul total alocat pentru cea de-a doua ediţie a Programului Rabla pentru Electrocasnice este de 50 de milioane de lei. Românii vor avea la dispoziţie 5 zile în vederea înscrierii în program prin crearea contului de utilizator în aplicaţia informatică.

Programul Rabla pentru Electrocasnice s-a bucurat încă de la început de un succes uriaş în rândul populaţiei, astfel că am luat hotărârea ca bugetul alocat în anul 2022 să fie cel mai mare de până acum, alocând 100 milioane pentru cele două sesiuni din acest an, cu 25 de milioane mai mult faţă de anul trecut.

Reamintim tuturor celor interesaţi să participe în program, în oricare dintre etape, că este necesar să îşi creeze un cont de utilizator. Este foarte important acest pas, deoarece prin intermediul acestui cont veţi putea selecta electrocasnicele dorite în fiecare dintre cele trei etape.

În cazul în care aveţi deja un cont de utilizator, creat în ediţiile anterioare ale programului, nu trebuie să vă creaţi alt cont, ci doar să vă autentificaţi utilizând adresa de e-mail şi parola setată de dumneavoastră. În cazul în care aţi uitat datele contului, acestea pot fi recuperate urmând paşii descrişi în aplicaţia informatică”, a declarat preşedintele AFM, Laurenţiu-Adrian Neculaescu.

 

 

sursa: romaniatv.net

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: