29
Vin, Mar

Eveniment

Angel Tîlvăr, ministrul Apărării, a anunţat că va cere explicații referitor la pensia specială pe care o primește Ilie Năstase, după ce acesta a fost prins din nou băut la volan.

Pensia militară a lui Ilie Năstase, în pericol! „Peste 40% din bugetul MApN merge către pensiile militarilor şi către salarii. Sunt oameni care se tem că îşi pierd pensia specială, alţii care zic că au solde mici. Nu ştiu dacă Ilie Năstase beneficiază de pensie specială, o să am o discuţie cu colegii mei de la minister despre gradul militar pe care îl are”, a declarat Angel Tîlvăr, minstrul Apărării.

Un om care ocupă un grad cu o asemenea anvergură are obligația ca în permanență să pună în acord felul în care se raportează la ceilalți cu statutul pe care îl are. Eu îi sunt recunoscător pentru ceea ce a realizat ca sportiv, nu sunt de acord în schimb cu comportamentul. Nu sunt un mare fan al comportamentului inadecvat indiferent de poziția în stat sau recunoașterea mondială sau internațională. Nu este onorant pentru orice om un astfel de comportament”, a mai spus Angel Tîlvăr.

În luna ianuarie, Ilie Năstase a dezvăluit la o emisiune TV ce pensie de militar are. Fostul tenismen a primit gradul de general în Armata Română pentru rezultatele deosebite din sport. El a fost general-maior în rezervă, însă averea a strâns-o cu ajutorul afacerilor personale. „I-am făcut cadou o vacanță în Dubai, fără mine, cu prietenele. Sper când se întoarce să se întoarcă singură, nu cu un șeic mai bogat. (…) Pensia mea de militar e 4.440 de lei. Eu mă simt bine sănătos, ce naiba, restul am”, a spus atunci Ilie Năstase la „Teo Show”, conform Cancan.

În anul 2019, chiar dacă avea gradul de general-maior, fostul tenismen încasa o pensie de doar 1.445 de lei, potrivit romaniatv.net.

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: