19
Vin, Apr

sursă foto: 60m.ro

Eveniment

La spital după ce au căzut de pe trotineta electrică.

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Brașov, efectuează cercetări într-un accident rutier, după ce un bărbat împreună cu soția sa s-au urcat pe o trotinetă electrică și a condus-o pe străzile din municipiul Brașov, iar în urma unei dezechilibrări ambii au căzut pe asfalt și s-au lovit în zona capului.

În fapt, la data de 05.11.2022, în jurul orei 01.00, cei doi soți s-au urcat pe o trotinetă electrică și s-au deplasat pe strada Bisericii Române, din municipiul Brașov, iar la un moment dat au pierdut echilibrul asupra trotinetei și au căzut pe asfalt, suferind leziuni.

Cei doi soți au fost transportați la unitatea spitalicească, unde au primit îngrijiri medicale de specialitate. De asemenea, bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul arătând faptul că avea o alcoolemie de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat.

  Cercetările sunt continuate în dosarul penal constituit pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor. 

Amintim faptul că, în circulația pe drumurile publice utilizatorii de TROTINETE ELECTRICE trebuie să respecte următoarele reguli:

·        să aibă vârsta de cel puțin 14 ani;

·        casca de protecție este obligatorie pentru conducătorii cu vârsta sub 16 ani;·      

·        trotineta electrică este utilizată pentru transportul unei singure persoane;

·        trotineta electrică se conduce numai în aliniament pe drumurile publice și pe pistele de biciclete;

·        în lipsa pistei de biciclete, circulația este permisă numai pe sectoarele de drum unde viteza maximă admisă pentru circulația vehiculelor este de 50 km/h;

·        schimbarea direcției de mers sau traversarea pe trecerile de pietoni se face prin deplasarea conducătorilor pe lângă trotinete;

·        este interzisă circulația pe trotuare, cu excepția cazului când pe acestea sunt amenajate piste pentru biciclete;

·        este interzisă circulația sub influența alcoolului ori a substanțelor psihoactive.

Poliţiştii brașoveni recomandă tuturor participanților la trafic să conducă cu prudență, adoptând permanent o conduită preventivă, să adapteze viteza de deplasare la condițiile meteo și de trafic și să nu se angajeze în efectuarea de manevre riscante, informează I.P.J. Brașov.

 

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: