29
Vin, Mar

sursă foto: idealista.com

Eveniment

Impozitul pe clădiri s-ar putea dubla de anul viitor.

Coaliția a renunțat la calcularea taxelor pe proprietate în funcție de grila notarială, așa cum anunțase inițial. În schimb, senatorii pregătesc o modificare la Codul fiscal prin care primarii pot majora taxele locale cu 50%. Ministrul Finanțelor susține că românii cu venituri mici nu vor fi afectați de aceste creșteri.

Vechea formulă din codul fiscal prevedea o serie întreagă de demersuri tehnice. Ridicarea nivelului de impozit în funcție de valoarea cuprinsă în grilele notariale, ceea ce la nivelul autoritățile locale tehnic era imposibil de finalizat până la finele anului. S-a solicitat și obținut acordul politic ca această decizie să fie amânată. În schimb se introduce amendamentul ca acestea să fie crescute cu 50% față de valoarea inițială, de ceea ce există acum. Este o decizie luată în coaliție”, a declarat Nicolae Ciucă.

Pot acționa în această marja, pot crește impozitele. Până la urmă, este vorba de veniturile autorităților locale, când ne întrebăm de ce de fiecare dată statul trebuie să suplinească din taxele tuturor lipsa de venituri la nivelul autorităților locale. Un răspuns este și în zona aceasta a colectării veniturilor locale”, a spus Adrian Câciu.

 

 

Sursa: realitatea.net

 

România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: