19
Vin, Apr

sursă foto: stiri.botosani.ro

Eveniment

Pe lângă cele 600 de mașini BMW, Poliția Română vrea să cumpere și 75 de motociclete de viteză.

Contractul, estimat la peste 1,8 milioane de euro, face parte dintr-o licitație mai mare, dar pentru motociclete a fost depusă o singură ofertă, de către Automobile Bavaria, firma condusă de Michael Schmidt, prietenul președintelui Klaus Iohannis.

Potrivit datelor din SEAP, consultate de HotNews, printre specificațiile tehnice solicitate de Poliție pentru motocilete sunt: cutie de viteze mecanică, cu minim 5 trepte, motor cu o putere de minim 90 kW, viteză maximă – minim 200 km/oră.

Evaluarea tehnică a ofertelor ar urma să fie făcută până pe 1 decembrie 2022.

Controverse privind achiziția a 600 de BMW-uri de către Poliția Română
Corpul de control al Ministerului de Interne, condus de Lucian Bode (PNL), verifică achiziția de către Poliție a 600 de BMW-uri de la Automobile Bavaria, în spațiul public fiind formulate suspiciuni serioase că specificațiile tehnice solicitate au fost formulate de așa natură încât să nu se încadreze decât această firmă.

Experții auto au constatat că mașinile BMW pentru poliție costă mult mai puțin în Polonia decât în România, deși au aceleași specificații.

Liderul Sindicatului Europol, Cosmin Andreica, a susținut, la rândul său, că mașinile luate în 2001 aveau mai mulți cai putere decât BMW-urile acestea.

 

 

Sursa: psnews.ro


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: