28
Joi, Mar

Eveniment

Eveniment important în Brașov.

Miniștri, ambasadori, primari, companii private implicate în învățământul dual și universități din Europa vin la Brașov pentru a discuta cu cadrele didactice din învățământul preuniversitar și universitar, cu oamenii de afaceri și administrațiile publice locale și județene despre noile modificări ale legislației din domeniu, viitorul acestui sistem, soluțiile de finanțare și exemple de succes din țări cu tradiție.

Cea mai importantă conferință internațională dedicată învățământului dual din România, „EDU.DUAL - Strategii și Parteneriate”, va avea loc în 13 și 14 octombrie 2022, la Brașov, la Hotel Kronwell. Scopul conferinței este de a clarifica și detalia noile schimbări din legislația care privește învățământul dual, de a discuta oportunitățile de finanțare din acest domeniu și, nu în ultimul rând, de a prezenta exemple de succes din țările europene în care acest sistem de educație este foarte dezvoltat.

La conferința EDU.DUAL sunt invitați să participe:

- directori și cadre didactice din învățământul preuniversitar și universitar;  

- antreprenori și reprezentanți ai companiilor din mediul privat;

- reprezentanți ai administrațiilor publice locale și regionale;

- Camerele de Comerț și Industrie;

- asociațiile întreprinderilor mici și mijlocii;

- organizații profesionale.

Obiectivele celor două zile de conferință vizează clarificarea modificărilor aduse de noua lege a educației cu privire la învățământul dual; asigurarea expertizei, la nivel național și internațional, în sfera învățământului dual; identificarea nevoilor celor implicați în învățământul dual - administrații publice, colegii tehnice, universități, operatori economici, elevi și studenți; prezentarea exemplelor performante la nivel internațional, dezvoltate de Elveția, Austria și Germania.

Printre cei care vor lua cuvântul la acest eveniment se numără ES Arthur Mattli, ambasadorul Elveției, ES Dr. Peer Gebauer, ambasadorul Germaniei, Michael Derrer[1], profesor la Universitatea de Științe Aplicate și Arte din Lucerna (HSLU), reprezentanți ai Guvernului României, specialiști din administrația centrală și locală, reprezentanți ai mediului de afaceri, care vin la Brașov să prezinte oportunitățile pe care învățământul dual le oferă în dezvoltarea educațională a tinerilor și în oferirea unui loc de muncă sigur.

Conferința „EDU.DUAL - Strategii și Parteneriate” este organizată de Primăria Municipiului Brașov, Inspectoratul Școlar Județean Brașov și Universitatea de Științe Aplicate și Arte din Lucerna (HSLU), și se desfășoară sub patronajul Ambasadei Elveției la București.

Rezultatele conferinței vor fi centralizate într-o publicație care va servi drept ghid pentru dezvoltarea ulterioară a educației duale în România.

Toți cei care doresc să participe la conferință sunt rugați să se înregistreze completând acest formular.

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: