28
Joi, Mar

sursa foto: arhiva

Eveniment

Primarul a postat prețurile la intrare.

Primarul Allen Coliban, dar și viceprimarul Flavia Boghiu, cunosc foarte bine situația de la catacombe, dar după neregulile descoperite de Curtea de Conturi, se fac că plouă. De ce, pentru că acolo s-au făcut ilegalități! Da, domnule primar, da, doamnă viceprimar, consilierii PSD nu au vrut să vă voteze ILEGALITĂȚILE! Hai să ne aducem aminte ce ați declarat și să vedem de fapt care este adevărul.

Începe cea de-a șaptea ediție a Festivalului Amural, cel mai important festival de lumini și artă digitală DIN ȚARĂ. Făcut de brașoveni, pentru Brașov. Anul acesta, Asociatia Amural a fost hăituită cum n-a fost vreodată, nici măcar de administrația George Scripcaru. Iar acum colegii acestuia (liberali și pesediști deopotrivă) nu încap de Amural”., a spus Flavia Boghiu într-una din postările sale de pe Facebook.

Tot în aceeași linie era și primarul EXMATRICULAT.

Allen Coliban a postat pe Facebook chiar și prețurile de intrare, semn că a știut bine situația de la catacombe. L-a apucat amnezia doar după ce și-a dat seama că ce s-a întâmplat acolo este penal.

La ultimul control efectuat, Curtea de Conturi a descoperit deficiențe privind modul de valorificare a folosinței imobilului ”Catacombe Brașov” aflat în proprietatea municipiului Brașov.

După verificarea documentelor prezentate de Primăria Brașov, s-a constatat faptul că acest imobil ”catacombe” a fost întrebuințat de către Asociația Amural fără existența aprobării autorității publice deliberative, fără existența unui act juridic încheiat cu UATM Brașov și fără existența unui acord al UATM Brașov pentru desfășurarea evenimentului ”Brașov Underground Muzeum”.

Cheltuielile cu energia electrică efectuate pentru amenajarea și funcționarea” Brașov Underground Muzeum” și care au fost achitate de Primăria Brașov nu au fost stabilite, evidențiate în contabilitate și recuperate de la entitatea care a întrebuințat imobilul.

Deși administrația condusă de primarul ZERO, Allen Coliban susține că alții sunt de vină, documentele arată clar că numai corespondența a durat vreo 6 luni...

Prin adresa înregistrată la UATM Brașov sub nr. 2513/12-01-2021, Asociația Amural a solicitat încheierea unui acord de parteneriat pentru evenimentul ”Brașov Underground Muzeum (BUM), eveniment cofinanțat de AFCN și care s-a desfășurat în Galeriile Subterane de După Ziduri în perioada martie-august 2021, iar în vederea parteneriatului s-a solicitat de la primărie să se implice cu: acord de utilizare gratuită și exclusivă a Galeriilor în perioada mai-august, dar și în perioada de pregătire martie-aprilie 2021, asigurarea utilităților pe perioada mai sus menționată.

Primăria condusă de primarul Allen Coliban a introdus în Consiliul Local spre aprobare proiectul ”catacombe” abia după 219 ZILE de la solicitarea AMURAL

A urmat o corespondență între UATM Brașov și Amural, iar după 219 zile de la solicitarea transmisă de Asociația AMURAL, respectiv la sfârșitul perioadei de desfășurare a evenimentului, s-a supus spre aprobarea Consiliului Local Brașov proiectul privind aprobarea protocolului de parteneriat cu AMURAL, în condițiile în care ASOCIAȚIA  a solicitat încheierea unui acord de parteneriat din data de 12-01-2021.

Adresa înregistrată la UATM Brașov privind solicitarea de parteneriat a Asociației Amural a ajuns la cabinet viceprimar Flavia Boghiu, care, la data de 17-02-2021 a transmis acest document la Direcția Tehnică-SAPUC, iar în data de 18-02-2021 către BRETE. Astfel, s-au mai solicitat lămuriri de la Direcția Juridică, s-a mai plimbat pe la alte direcții, iar în data de 02-04-2021, de la Cabinet viceprimar s-a transmis către DJAPL prin e-mail ”contractul de finanțare proiecte culturale pentru Asociația Amural în calitate de beneficiar, necesar redactării acordului de parteneriat pentru dare în folosință gratuită a catacombelor”.

În data de 3 iunie 2021, printr-un comunicat de presă, Primăria Brașov anunța ”Primul muzeu de artă new media din România s-a deschis la Brașov, în catacombele de După Ziduri. Astăzi 3 iunie, Asociația Amural, în parteneriat cu Primăria Brașov și cu cofinanțarea Administrației Fondului Cultural Național, a deschis ”Brașov Underground Museum(BUM)”. Din informațiile existente au fost desprinse concluzii referitoare la vânzarea de bilete de către Asociația Amural pentru vizitarea expoziției. Drept dovadă și postarea primarului Allen Coliban cu ”PREȚUL”  de intrare.

Domnule primar, deci cine este de vină? Cine a postat prețul biletelor, cine s-a pozat în catacombe, cine a purtat corespondență mai bine de jumătate de an? Deci cine i-a încurcat pe cei de la AMURAL, consilierii locali sau administrația USR, condusă de incompetenți?", sunt întrebările, la care așteaptă un răspuns subprefectul Lucian Pătrașcu, președintele Organizației Municipale a PSD Brașov.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: