20
Sâm, Apr

sursă foto: hotnews.ro

Eveniment

În perioada următoare, Vânătorii de Munte brașoveni, împreună cu colegi și structuri aliate, vor desfășura un amplu exercițiu în zona Valea Doftanei.

Aproximativ 1500 de militari aparținând Brigăzii 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa”, Brigăzii 61 Vânători de Munte „General Virgil Bădulescu”, Regimentului 314 ISR „Vlădeasa”, Spitalului Militar de Urgență „Regina Maria” și aliaților din Marea Britanie și Statele Unite ale Americii, cu peste 240 de mijloace tehnice, se vor instrui în perioada 03-14 octombrie, în cadrul exercițiului SARMIS 22 / OLT 22. Exercițiul se desfășoară în zona delimitată de cabana militară Brădet, poligonul temporar Grohotiș, localitatea Trăisteni și Valea Doftanei.

Scopul exercițiului este antrenarea structurilor implicate în planificarea, pregătirea, conducerea și desfășurarea acțiunilor tactice în teren muntos împădurit, în context multinațional, în vederea demonstrării coeziunii și interoperabilității tactice.

Pe timpul exercițiului vor fi executate trageri de luptă în aria poligonului temporar Grohotiș.

În perioada premergătoare desfășurării exercițiului SARMIS 22 / OLT 22, unitățile participante se vor deplasa cu tehnica aferentă din garnizoanele de reședință în zonele de desfășurare a exercițiului.

Exercițiul SARMIS 22 este un exercițiu în teren/real (LIVE Exercise/LIVEX), de nivel tactic, bazat pe un scenariu fictiv, planificat și condus de comandamentul Brigăzii 2 Vânători de Munte “Sarmizegetusa”, conectat pentru prima dată cu exercițiul OLT 22 al Brigăzii 61 Vânători de Munte „General Virgil Bădulescu”. Acest exercițiu reprezintă cel mai complex eveniment de instruire al anului pentru cele două mari unități de vânători de munte din armata României.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: