29
Mar, Nov

sursă foto: Primăria Brașov

Eveniment

Municipalitatea a depus, astăzi, solicitare de finanțare pentru amenajarea, în zona platformei CET, a unui centru integrat de colectare separată a deșeurilor prin aport voluntar.

Primăria Brașov continuă campania de obținere de fonduri nerambursabile prin intermediul Programului Național de Redresare și Reziliență. Astăzi, municipalitatea a depus o solicitare de finanțare nerambursabilă prin PNRR, în valoare de 27.450.810 lei fără TVA, pentru amenajarea unui centru de aport voluntar (CAV) pe fosta platformă CET. Acest proiect face parte din componenta managementul deșeurilor, în cadrul căreia Brașovul a mai depus, în ultimele două săptămâni, două proiecte de finanțare nerambursabilă în valoare de 35 de milioane de lei: amplasarea a 275 de insule ecologice informatizate și amenajarea unui centru de aport voluntar în cartierul Stupini, care să deservească cartierele Tractorul, Bartolomeu și Stupini.

Astăzi, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor a lansat apelul de proiecte pentru amenajarea unor centre de colectare deșeuri prin aport voluntar, destinat aglomerărilor urbane, proiecte finanțate prin Programul Național de Redresare și Reziliență, componenta C3: Managementul Deșeurilor, parte a Pilonului I - Tranziție verde.

Centrele de colectare prin aport voluntar vor asigura colectarea separată a deșeurilor care nu pot fi preluate în sistem „door-to-door”, respectiv deșeuri reciclabile și biodeșeuri care nu pot fi depuse în pubelele individuale, precum și fluxurile speciale: deșeuri voluminoase, textile, deșeuri din lemn, mobilier, anvelope, echipamente electrice și electronice, baterii uzate, deșeuri periculoase, cadavre de animale, deșeuri de grădină, din construcții și demolări.

 

 

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: