20
Sâm, Apr

sursă foto: stirileprotv.ro

Eveniment

Putin ar putea să anunțe oficial anexarea teritoriilor ucrainene ocupate la Federația Rusă.

Președintele Vladimir Putin urmează să se adreseze vineri, 30 septembrie, ambelor camere ale Parlamentului rus și ar putea folosi discursul pentru a anunța în mod oficial aderarea la Rusia a teritoriilor ocupate din Ucraina, potrivit celei mai recente evaluări făcute de Ministerul britanic al Apărării, publicate pe pagina de Twitter a instituției. Oficialii separatiști proruși au declarat valide referendumurile pentru alipirea Doneţk şi Lugansk la Federația Rusă.

Astfel, potrivit sursei citate, există o posibilitate realistă ca Putin să-și folosească discursul pentru a anunța în mod oficial aderarea regiunilor ocupate ale Ucrainei la Federația Rusă, relatează HotNews.ro.

Referendumurile care se desfășoară în prezent în aceste teritorii sunt programate să se încheie miercuri, pe 27 septembrie.

Liderii Rusiei speră aproape sigur că orice anunț de aderare va fi văzut ca o justificare a \"operațiunii militare speciale\" și va consolida sprijinul patriotic pentru conflict”, susțin serviciile secrete militare britanice.

 

 

Sursa: realitatea.net


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: