19
Vin, Apr

sursa foto: cnbc.com

Eveniment

Deși mulți nici nu visează la astfel de sume, proprietarul Facebook a pierdut nu mai puțin de 70 de miliarde de dolari, anul trecut.

Mark Zuckerberg a căzut până pe locul 20 în topul miliardarilor lumii. 

Mark Zuckerberg a început anul cu o avere de 125 de miliarde, conform Bloomberg Billionaires Index. Dar de atunci a ajuns la 55,3 miliarde, Forbes emițând chiar o estimare de 53,4 miliarde.

Meta, care deține Facebook, Instagram, WhatsApp și Oculus, a avut parte de 12 luni tumultoase după ce Zuckerberg a anunțat că va deveni o companie „metavers” și apoi a demarat o campanie viguroasă sub noul brand.

Facebook a ajuns chiar să raporteze prima scădere a numărului utilizatorilor, pierzând aproximativ un milion de utilizatori activi în ultimul trimestru din 2021.

Brandul s-a confruntat cu controverse majore toamna trecută, când avertizoarea Frances Hagen a dezvăluit documente interne ale companiei, inclusiv faptul că a văzut cercetări interne din care a aflat că Instagram a contribuit la probleme de alimentație și gânduri sinucigașe printre adolescente.

Profitul net al lui Meta a scăzut cu 36%, adică peste 3 miliarde, în trimestrul al doilea, comparativ cu aceeași perioadă din anul trecut.

Compania a anunțat în aprilie că a cheltuit aproape 10 miliarde pentru investiții în metavers în 2021, adică aproximativ 50% din cheltuielile de capital. Meta a apreciat că în aprilie lucrau cam 10.000 de oameni la proiecte metavers.

Afacerile metavers nu vor fi pentru noi un contributor important până mai târziu în acest deceniu, probabil este realist că în acest deceniu se va clădi fundația, iar în anii 2030 vor contribui semnificativ la profiturile acestei companii”, a spus Zuckerberg la adunarea anuală a acționarilor din luna mai.

Elon Musk (Tesla), Jeff Bezos (Amazon) și Bill Gates (Microsoft) sunt printre cei mai bogați cinci oameni, dar și ei au înregistrat pierderi financiare. Dar mai mici în comparație cu cele ale lui Zuckerberg: (Musk: -2,5 miliarde), Bezos (44,4), Gates (-26,2), scrie hotnews.ro

Nu este chiar o surpriză, întrucât prețurile acțiunilor tech au suferit anul trecut din pricina declinului economic. Averea de pe hârtie a multor titani tech este strict calculată pe baza pachetelor mari de acțiuni deținute la companiile pe care le-au fondat.

 

 

sursa: realitatea.net


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: