20
Sâm, Apr

Eveniment

Activități specifice derulate de către polițiștii brașoveni pentru menținerea siguranței rutiere.

1. Polițiști din cadrul Poliției Municipiului Brașov – Biroul Rutier efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe” și “vătămare corporală din culpă”.

În fapt, la data de 18 septembrie 2022, în jurul orei 04.00, o femeie, în vârstă de 30 ani, care conducea un autovehicul pe strada Șirul Livezii, din municipiul Brașov, a lovit un arbore, situat pe partea dreaptă a sensului său de mers.

În urma producerii accidentului rutier a rezultat o victimă, pasager pe locul din dreapta față, o femeie, în vârstă de 38 ani, care a fost transportată la spital pentru investigații medicale de specialitate.

Procedându-se la testarea conducătoarei auto din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat rezultatul a fost 0,91 mg/l alcool pur. În consecință, aceasta a fost condusă la o unitate medicală autorizată pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză, cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal constituit, instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

 

2. La data de 18 septembrie 2022, în jurul orei 03.40, un bărbat, care conducea un autovehicul pe DJ104A, pe raza localității Lisa, din județul Brașov, a lovit un stâlp de electricitate, ulterior a lovit două autovehicule, aflate parcate.

În urma evenimentului rutier nu au rezultat victime, ci doar pagube materiale.

La testarea conducătorului auto din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat rezultatul a fost 0,75 mg/l alcool pur. Prin urmare, acesta a fost condus la o unitate medicală autorizată pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză, s-a întocmit dosar penal în care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de "conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe", instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Făgăraș, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

 

3. Polițiști din cadrul Secției de Poliție Rurală Hoghiz efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

În fapt, la data de 18 septembrie 2022, polițiștii au depistat în trafic un bărbat, în vârstă de 33 ani, care conducea o autoutilitară pe raza localității Jibert, din județul Brașov, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice.

Procedându-se la testarea conducătorului auto din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat rezultatul a fost 0,79 mg/l alcool pur. În consecință, acesta a fost condus la o unitate medicală autorizată pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză, cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal constituit, instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Rupea, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

 

4. La data de 18 septembrie 2022, în jurul orei 10.50, polițiști din cadrul Poliției Stațiunii Bran au depistat în trafic un bărbat, în vârstă de 44 ani, din județul Dâmbovița, care conducea un autovehicul pe DN73F, pe raza localității Moieciu, din județul Brașov, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice.

La testarea conducătorului auto din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat rezultatul a fost 0,67 mg/l alcool pur. Prin urmare, acesta a fost condus la o unitate medicală autorizată pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză, s-a întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Zărnești, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

 

5. Polițiști din cadrul Poliției Municipiului Codlea efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

În fapt, la data de 18 septembrie 2022, în jurul orei 15.30, polițiștii au identificat, pe strada Bârsei, din municipiul Codlea, județul Brașov, un tânăr, în vârstă de 20 ani, care a pătruns cu autovehiculul în afara părții carosabile, după ce anterior ar fi condus, în mod haotic, autovehiculul pe tronsonul de drum aflat între orașul Ghimbav și municipiul Codlea, din județul Brașov.

La testarea conducătorului auto cu aparatul DrugTest rezultatul a fost pozitiv la cannabis. În consecință, acesta a fost condus la o unitate medicală autorizată pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a prezenței substanței psihoactive în organism.

În cauză, cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal constituit, instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

 

6. La data de 18 septembrie 2022, în jurul orei 08.45, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciul în cadrul unei acțiuni pe linie rutieră, în contextul ROADPOL Safety Days, polițiști din cadrul Serviciului Rutier Brașov au oprit în trafic, pentru control, un tânăr, în vârstă de 20 ani, din Republica Moldova, care conducea un autovehicul pe bulevardul Saturn, din municipiul Brașov.

Procedându-se la testarea conducătorului auto din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat rezultatul a fost 0,64 mg/l alcool pur. Prin urmare, acesta a fost condus la o unitate medicală autorizată pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză, s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

 

7. La data de 18 septembrie 2022, în jurul orei 10.30, în cadrul unei acțiuni pe linie rutieră, ce a avut ca scop asigurarea unui climat optim de siguranță rutieră, prevenirea și combaterea faptelor antisociale în mediul rural, polițiști din cadrul Serviciului Rutier Brașov au depistat pe DN11, pe raza județului Brașov, un bărbat, în vârstă de 34 ani, care conducea un autovehicul, fără a respecta regimul legal de viteză prevăzut pentru acel sector de drum.

În acest sens, conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru nerespectarea normelor legale privind circulația pe drumurile publice.

Procedându-se la testarea acestuia cu aparatul DrugTest rezultatul a fost pozitiv la cocaină și cannabis. În consecință, acesta a fost condus la o unitate medicală autorizată pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a prezenței substanței psihoactive în organism.

În cauză, s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

 

8. Polițiști din cadrul Serviciului Rutier Brașov efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

În fapt, la data de 18 septembrie 2022, în jurul orei 17.55, polițiștii au oprit în trafic, pentru control, un bărbat, în vârstă de 47 ani, care conducea un autovehicul pe DJ112A, pe raza localității Colonia Bod, județul Brașov.

La testarea conducătorului auto din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat rezultatul a fost 0,51 mg/l alcool pur. Prin urmare, acesta a fost condus la o unitate medicală autorizată pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză, cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal constituit, instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

 

9. La data de 18 septembrie 2022, în jurul orei 18.20, polițiști din cadrul Serviciului Rutier Brașov au depistat în trafic un bărbat, în vârstă de 65 ani, care conducea un autovehicul pe DJ112C, pe raza localității Hălchiu, din județul Brașov, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice.

Procedându-se la testarea conducătorului auto din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat rezultatul a fost 0,91 mg/l alcool pur. În consecință, acesta a fost condus la o unitate medicală autorizată pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză, s-a întocmit dosar penal în care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

 

Poliţiştii brașoveni acționează zilnic pe raza întregului județ, cu toate mijloacele tehnice din dotare (aparate radar, aparate alcooltest şi drugtest) pentru prevenirea accidentelor rutiere, depistarea conducătorilor auto care încalcă regimul legal de viteză, care conduc autovehicule fără a deține permis de conducere sau se află sub influența băuturilor alcoolice ori a substanțelor psihoactive.

Atragem atenția asupra importanței respectării regulilor de circulație și, în special, a celor referitoare la conducerea sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive, consumul acestora scăzând capacitatea de reacție și de manevrare a autovehiculului, dereglând răspunsul la stimulii optici și auditivi, scăzând concentrarea, atenția, reflexele și viteza de execuție a mișcărilor.

Reamintim: „Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană care are o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepsește cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă. Cu aceeași pedeapsă se sancționează și persoana, aflată sub influența unor substanțe psihoactive, care conduce un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere.”

Recomandăm tuturor cetățenilor să respecte normele legale în vigoare, să respecte regimul legal de viteză, să nu se angajeze în depășiri neregulamentare și să respecte indicațiile polițiștilor aflați în teren.

 

 

sursa: I.P.J. Brașov


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: