17
Mie, Apr

Eveniment

Președintele Federației Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor, Cosmin Dorobanțu, a comentat, vineri, la Realitatea PLUS, regimul de detenţie al Elenei Udrea de la Penitenciarul Târgşor.

Fostul ministru al Turismului cere în instanţă mai multă libertate, după două luni de detenție.

După aproape două luni de detenţie la Penitenciarul de Femei din Târgşor, judeţul Prahova, Elena Udrea face primul pas pentru mai multă libertate în spatele gratiilor.

Udrea nu pare dispusă să execute şase ani de închisoare în regim semideschis, aşa cum a stabilit comisia penitenciarului de la Târgşor şi încearcă să obţină o mai multă libertate de mişcare în închisoare, solicitând instanţei de judecată schimbarea modalităţii de executare a pedepsei în regim deschis.

Fostul ministru a depus la Judecătoria Ploieşti o plângere privind stabilirea regimului de executare a pedepselor privative de libertate. Cererea Elenei Udrea a primit un prim termen de judecată la finalul lunii septembrie.

Regimul de executare permite mișcări în penitenciare. Elena Udrea poate executa muncă fără supraveghere. Poate petrecere mai mult timp, poate participa la studii universitare cu frecvență redusă, va trebui analizată de către o comisie din penitenciar (...) Este o chestiune de procedură, instanța din Bulgaria nu a trimis anumite documente. Este posibil ca Elena Udrea să fie introdusă în regim deschis”, a precizat Cosmin Dorobanțu, la Realitatea PLUS.

Amintim că Elena Udrea a încercat să fugă de pușcărie de două ori, în dosarul Gala Bute. Prima oară, a fugit în Costa Rica, în 2018, a doua oară, joi, 7 aprilie, a încercat să fugă în Grecia. 

Acum a fost prinsă când a încercat să treacă vama cu mașina, în care se afla un bărbat, a cărui identitate rămâne învăluită în mister. Fostul ministru a fost identificată la vama Kulata, când încerca să treacă din Bulgaria în Grecia.

Elena Udrea a fost condamnat definitiv la 6 ani de închisoare cu executare pentru luare de mită și trafic de influență în dosarul Gala Bute. Decizia pentru faptele din perioada mandatului de ministru al Turismului a fost luată joi, 7 aprilie.

De asemenea, amintim că Elena Udrea nu a fost găsită de polițiști pentru a aplica mandatul în urma condamnării definitive, pronunțate în dosarul Gala Bute. Aceasta fugise din țară prin Vama Giurgiu, la fel cum a făcut și la prima pronunțare în același dosar în 25 iunie 2018. După ce a fost dată în urmărire generală, Udrea a fost prinsă de polițiștii bulgari la Kulata, la granița dintre Bulgaria și Grecia. 

 

 

sursa: realitatea.net


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: