28
Joi, Mar

sursa foto: digi24.ro

Eveniment

Statele Unite „nu vor permite Chinei să izoleze Taiwanul, a declarat vineri preşedinta Camerei Reprezentanţilor din SUA, Nancy Pelosi, în cursul unei conferinţe de presă la Tokyo, după o vizită în Taiwan care a provocat furia Chinei, transmite AFP.

Nu vor izola Taiwanul împiedicându-ne să mergem acolo. Am avut vizite la nivel înalt, ale senatorilor în primăvară, în mod bipartizan (...) şi nu îi vom lăsa să izoleze Taiwanul", a spus ea.

Nancy Pelosi, 82 de ani, care se află în Japonia - ultima etapă a turneului său asiatic - pentru prima dată din 2015, a înfuriat China vizitând Taiwanul marţi şi miercuri, Beijingul considerând acest teritoriu autonom cu 23 de milioane de locuitori ca parte integrantă a teritoriului său.

Acest turneu în regiune "nu a vizat schimbarea statu-quo-ului aici în Asia, nici schimbarea statu-quo-ului în Taiwan", a dat asigurări Nancy Pelosi.

Din 1979, Washingtonul recunoaşte un singur guvern chinez, cel de la Beijing, continuând în acelaşi timp să sprijine autorităţile taiwaneze, în special prin importante vânzări de arme, potrivit AGERPRES.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: