28
Joi, Mar

Eveniment

La Brașov, luna august nu vine doar cu zile lungi de vară ci și cu seri răcoroase pe ritmuri de jazz și blues.

De pe 11 și până pe 15 august, toți cei care se găsesc în Brașov – localnici, dar și turiști, sunt invitați să participe la cea de-a X-a ediție Brașov Jazz & Blues Festival.

Acesta se va desfășura în perioada 11 - 15 august, cu concerte în piațetele din centrul istoric al Brașovului, Sf. Ioan și Brassai, cu foarte multe evenimente în parcul Titulescu, filme la cinematograful Astra, dar și concert gospel în biserica fortificată de la Bod, concerte în grădină la Juno, După Ziduri, și jam sessions în Deans Irish Pub & Grill.

Conform organizatorilor, ediția aniversară din acest an este un prilej perfect de a celebra prieteniile care s-au legat în acești 10 ani, dar și de a invita la Brașov nume noi și artiști excepționali. Acesta este conceptul care stă la baza ediției din anul 2022, care se va regăsi atât în line-up-ul festivalului, cât și în activitățile conexe extrem de numeroase care vor completa experiența festivalului, o experiență pentru întreaga familie și o sărbătoare pentru Brașov.

,,Pe 11 august, joi, începe ediția a zecea a Brașov Jazz&Blues Festival. Timp de patru zile așteptăm iubitorii de jazz și blues la acest eveniment, atât brașoveni, cât și turiști. Avem experiențe pentru toți cei care doresc să vină, de la mic la mare, avem concerte în Piața Sfântul Ioan, avem concerte în Piața Brassai și avem tot Parcul Central cu activități pentru copii, părinți și bunici. Avem o scenă unde vor avea loc ateliere muzicale, concerte, avem o zonă de cinema în aer liber, avem foarte multe instalații muzicale, o zonă de food&drink. Și o noutate în acest an, aici, în parc, avem o scenă pe care noi o numim «Feel Good», Simte-te bine!, unde în fiecare zi, de la 4.00 la 10 seara, vom avea mai mulți DJ. În plus, avem de Sfânta Maria, luni, 15 august, un concert de gospel cu Sharrie Williams, din America, la biserica fortificată din Bod. Deci este un festival divers, pentru toată lumea, și vă așteptăm cu drag la Brașov Jazz&Blues Festival”, a precizat Marian Gîlea, președintele Asociației Culturale Fanzin, organizatorul evenimentului.

Pe scena principală din Piața Sf. Ioan vor urca peste 30 de artiști din 8 țări, primele două zile fiind dedicate muzicienilor internaționali de jazz, cum ar fi: Jan Akkerman, Carlos Bica, alături de proiectul de succes AZUL, sau Michael Olivera & THE CUBAN JAZZ SYNDICATE. Următoarele două zile sunt dedicate blues-ului internațional, pe scenă urcând artiști precum: Raphael Wressnig și Gisele Jackson (SUA), Kirk Fletcher (USA), Sharrie Williams. The Princess of Gospel Rockin’ Blues, sau super-muzicianul american JOHN NÉMETH.

În programul festivalului sunt anunțate, pe lângă artiștii de renume internațional, și trupe locale, ateliere creative și masterclass-uri pe teme muzicale, conferințe și dezbateri, proiecții de filme în aer liber, activități pentru copii și familie, dar și un târg de discuri de vinil, ca să îți iei muzica preferată acasă. Așa cum îi stă bine unui festival de asemenea calibru, serile de muzică se vor prelungi în noapte la concertele de tip jam session ce vor avea loc la Deanes Irish Pub & Grill.

,,Dacă ne referim la Festivalul de jazz &blues, putem spune faptul că, încă din anul 2015, Consiliul Județean Brașov s a implicat în sprijinirea financiară a acestui eveniment. Am creat, în decursul timpului, ghiduri pentru cultură în care au avut posibilitatea de a aplica. În acest an să alocăm suma de 100 de mii de lei. Evident sunt foarte multe evenimente culturale pe care noi le finanțăm, mă bucură că toate aceste evenimente culturale, în primul și în primul rând, au continuitate, chiar dacă în anul 2020, din cauza pandemiei, am fost nevoiți să sistăm finanțările pentru astfel de evenimente, vedem că acest eveniment a fost reluat și se bucură de un real succes”, a precizat Adrian Veștea, președintele Consiliului Județean.

Accesul la concerte și activități este gratuit, cu excepția concertelor din Piața Sf. Ioan, care au loc între 11 și 14 august (accesul în data de 15 august la concertul artiștilor români de p scena din piața Sf. Ioan, este de asemenea gratuit). Prețul biletelor în cele 4 zile de concerte este de 50 de lei/seară, iar prețul unui abonament este de 160 de lei. Biletele și abonamentele pentru concertele din Piața Sf. Ioan au fost puse în vânzare online pe www.biletebrasov.ro.

Programul complet al evenimentului este disponibil pe site-ul https://brasovjazz.ro/.

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: