24
Mie, Apr

sursă foto: cotidianul.md

Eveniment

De când au explodat prețurile, produsele de pe rafturile patiseriilor sau brutăriilor par să fi intrat la apă.

Mai mult, specialiștii spun să fim pregătiți să ne luăm adio de la mâncarea adevărată și să ne pregătim să mâncăm alimente cu înlocuitori sintetici. 

Covrigii, pateurile sau pâinea, toate par să fi intrat la apă. După ce au fost loviți de valul de scumpiri, românii cumpără acum mâncare mai puțină, dar cu prețuri mai mari. Unii producători au micșorat cantitatea de produs, alții au umblat la calitatea ingredientelor.

Și la pâine, producătorii au început să mai reducă din cantități. Spre exemplu, dacă în urmă cu un an o franzelă de 500 de grame, costa puțin peste un leu, acum putem cumpăra pentru același preț o franzelă de doar 150 de grame.

Mai mult, analiștii economici vorbesc despre un fenomen care ne va afecta sănătatea, în perioada următoare, dacă inflația se va menține ridicată: vom mânca alimente cu înlocuitori sintetici ai cărnii, laptelui sau ouălor.

Specialiștii spun că bine ar fi să evităm alimentele ultra-procesate, precum sucurile carbogazoase, chipsurile sau produsele de patiserie ambalate. 

 

 

Sursa: realitatea.net

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: