29
Vin, Mar

sursa foto: capital.ro

Eveniment

Țara noastră trebuie să înregistreze un consum mai mic de energie cu 15%.

De astăzi, începe marea raționalizare! Până în luna martie a anului viitor, țara noastră trebuie să înregistreze un consum mai mic de energie cu 15%. Până acum, autoritățile nu au venit însă cu un set concret de măsuri în acest sens. 

Miniştrii Energiei din Uniunea Europeană au convenit asupra reglementărilor privind economisirea energiei şi promovarea regenerabilelor, ca parte a măsurilor propuse de Bruxelles pentru combaterea schimbărilor climatice prin reducerea drastică a emisiilor de gaze cu efect de seră în acest deceniu.

Reducerea dependenţei de importurile energetice din Rusia şi pregătirea pentru iarna viitoare reprezintă obiectivele principale ale reuniunii extraordinare a miniştrilor, a informat marţi Ministerul Energiei.

Pentru a veni cu soluţii constructive şi adaptate actualului context geopolitic şi de securitate Comisia Europeană a propus la data de 20 iulie 2022 un plan care cuprinde măsuri coordonate de economisire a gazului natural, în vederea garantării securităţii aprovizionării cu gaze naturale a UE. Conform estimărilor Comisiei Europene şi a majorităţii statelor membre, măsurile pro-active de pregătire pentru iarna viitoare sunt mai eficiente decât cele reactive în caz de întrerupere a livrărilor şi transmit un mesaj clar la nivel internaţional cu privire la poziţia unitară a statelor membre ale Uniunii Europene în faţa tentativelor de şantaj ale Rusiei.

În marja Consiliului Energiei, miniştrii au ajuns la un acord politic privind propunerea de Regulament al Consiliului privind acţiuni coordonate de reducere a consumului de gaze pentru perioada 1 august 2022 – 31 martie 2023 la nivelul statelor membre prin măsuri menite să asigure un flux constant de gaze către consumatorii protejaţi şi industria critică.

 

 

sursa: realitatea.net


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: