29
Vin, Mar

sursa foto: brasov.net

Eveniment

Dezastrul lăsat în urmă de viituri.

Unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din zona Brașovului a fost compromis de viitură. Canionul Șapte Scări va fi închis în următoarea perioadă.

Totul s-a întâmplat în noaptea de sâmbătă spre duminică, iar administratorii acestor două obiective turistice - printre cele mai iubite şi vizitate din zona Brașovului - au realizat ce s-a petrecut ieri, când au venit să se pregătească de primirea turiştilor. Sunt cantităţi foarte mari de rădăcini, bolovani, prundiş, care au fost transportate de şuvoaiele de pe pârâul Şipoaia Masivul Piatra Mare, cel care traversează canionul, pe potecile folosite de turişti şi pe podeţele metalice special amenajate.

Administratorii acestor două obiective turistice au anunţat deja faptul că vizitarea lor este întreruptă pe o perioadă nedeterminată. Structurile metalice nu par afectate, însă va fi un efort logistic considerabil pentru a curăţa aceste zone. Atenţie! Este închisă şi reţeaua de tiroliene Şapte Scări, care face legătura între canion şi zona din apropierea DN1, în Masivul Piatra Mare, potrivit observatornews.ro.

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: