24
Mie, Apr

sursa foto: romaniatv.net

Eveniment

Petre Daea, ministrul Agriculturii, se opune planului Ursulei von der Leyen, de a pune presiune pe cetățenii din UE pentru a renunța la carnea de pui, de vită și de porc, pentru a fi apoi înlocuite cu insecte.

Oficialul MADR a transmis ferm că schimbarea obiceiurilor alimentare, a tradițiilor românești, de frica Bruxellesului, este de netolerat.

Din nefericire, văd tot felul de idei, informații, nu știi ce să mai alegi. Eu spun ca om care știe ce înseamnă agricultura României. Am peste 52 de ani de muncă în domeniu. 

(…) Salvarea planetei este lucrarea terenurilor (n.r. – nu mâncarea de insecte) și trebuie să le lucrăm în România (…) Și lăcusta, și toate celelalte insecte tot din sol se hrănesc cu verdeață. Ați văzut o lăcustă care nu se oprește să mănânce verdeață? Este acum o presiune, sunt tot felul de interpretări, preocupări excentrice.

Viitorul alimentar este acela de a cultiva terenurile, să o facem la timp, să păstrăm tradițiile de cultură și tradițiile privind hrana. Un ou de găină să fie înlocuit de altceva? Sub nicio formă!”, a punctat Petre Daea, duminică seara, pentru România TV.

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: