30
Vin, Sep

Eveniment

Parcurile din municipiu, oaza de liniște, răcoare și recreere atât de căutată de localnici și turiști în perioadele în care temperaturile ating valori destul de ridicate pentru un oraș de munte, au devenit și punctul de atracție, pe timp de noapte, al indivizilor certați cu bunele maniere și care ”combat” canicula cu băuturi alcoolice.

Poliția Locală Brașov desfășoară permanent activități de monitorizare a parcurilor, locurilor de joacă și promenadelor din oraș, atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte, intensificând, în ultima perioadă, patrularea nocturnă în respectivele zone.

În seara zilei de 26 iulie 2022, în parcul ” Tractorul”, lângă locul de joacă pentru copii nr. 125, a fost identificat un grup de 3 persoane, care consumau băuturi alcoolice și substanțe halucinogene.

În aceeași seară, în jurul orelor 2230 , 4 persoane au fost surprinse  pe Str. Mierlei din cartierul Astra, în timp ce fumau și consumau băuturi alcoolice în incinta locului de joacă nr. 47, tulburând liniștea publică prin strigăte și larmă.

În urma acțiunilor concentrate din noaptea de 26/27 iulie 2022, în care au fost vizate parcurile și locurile de joacă din Centrul Civic și cartierele Tractorul și Astra, polițiștii locali din cadrul Biroului Acțiuni Operative - Monitorizare Școli au legitimat 15 persoane și au  întocmit 7 procese-verbale de contravenție, la 6 dintre acestea aplicându-se concursul de contravenții. Valoarea sancțiunilor aplicate pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 61/ 1991 R  pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice și ale Legii nr. 349/ 2002 pentru prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun, s-a ridicat la suma de 6.500 lei.

Precizăm că Poliția Locală Brașov va continua să desfășoare acest tip de acțiuni pe toată durata verii. Totodată, facem apel către cetățeni să sesizeze, la telefon 0268/ 954, faptele de natură antisocială din parcuri, locuri de joacă, promenade și proximitatea acestora, precum și oricare alte aspecte din sfera de competență a Poliției Locale. În urma sesizărilor, patrulele și echipajele de polițiști locali se vor implica, în cel mai scurt timp posibil, în identificarea și sancționarea făptuitorilor, conform atribuțiilor.

 

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: