24
Mie, Apr

sursa foto: I.S.U. Brașov

Eveniment

Astăzi, Inspectia de prevenire din cadrul ISU Brașov a desfășurat un control inopinat la Spitalul Tractorul Brașov.

In cadrul acestu control s-a desfășurat și un EXERCITU INOPINAT privind testarea capacității de intervenție a serviciilor profesioniste în cooperare cu alte forțe pentru gestionarea unei situații de urgența generată de un incendiu la unitatea spitalicească.

Scopul exerciţiului este antrenarea structurilor de conducere şi răspuns cu responsabilităţi în managementul şi gestionarea consecinţelor manifestării acestui tip de risc.

Conform scenariului exercițiului, în dispeceratul integrat ISU –SAJ Brașov s-a primit un apel prin care suntem înștiințați despre producerea unui incendiu la etajul 2 al Spitalului, într-un salon în care se aflau 28 de persoane.

In urma apelului pentru gestionarea acestei situații au fost alocate următoarele forțe și mijloace din cadrul ISU Brașov: 4 autospeciale de stingere, 4 echipaje SMURD, 2 autoscari și un echipaj pentru descarcerare.

Totodată, s-au deplasat la fața locului si ambulante SAJ,  echipaje de la  Inspectoratul Județean de Jandarmerie si Inspectoratul Județean de Poliție.

S-a urmărit în principal reacția angajaților spitalului si modul de organizare al primei intervenții până la sosirea echipajelor profesioniste cât și reacția de răspuns și colaborarea tuturor instituțiilor care au rol în gestionarea unei astfel de situații de urgență.

ISU Brașov organizează și desfășoară periodic astfel de exerciții pentru a ne obișnui cu particularitățile fiecărei intervenții și pentru a îmbunătăți colaborarea cu toate structurile responsabile în gestionarea diferitelor tipuri de riscuri.

Dorim să mulțumim cetățenilor și autorităților publice implicate pentru reactia promptă și modul profesionist de intervenție.

Totodată, ne cerem scuze pentru disconfortul creat dar vă asigurăm că astfel de exercitii inopinate sunt benefice atât pentru cetățeni cât și pentru autorități și de desfășoară periodic pentru a ne obișnui cu particularitățile fiecărei intervenții și pentru a îmbunătăți colaborarea cu toate structurile responsabile în gestionarea diferitelor tipuri de riscuri.*


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: