27
Lun, Mai

Eveniment

RATBV a reintrodus în circulație de azi, 20 iulie a.c., restul de 20 autobuze electrice SOR cu lungimea de 12 metri, autovehiculele primind certificări din partea tuturor specialiștilor care le-au verificat că pot fi utilizate în condiții de siguranță.

"Precizăm faptul că în urma incidentului din 23 iunie a.c., RATBV a scos din circulație toate cele 60 de autovehicule de acest tip pe care le deține, în vederea realizării unor verificări tehnice amănunțite. De asemenea, societatea noastră a solicitat prezența la Brașov a reprezentanților firmei producătoare (SOR), a societății importatoare (Anadolu), precum și a reprezentanților producătorului acumulatorilor (EVC).

Chiar de a doua zi după producerea incidentului, respectiv pe 24 iunie 2022 s-a constituit un aparat de lucru, format din cinci ingineri RATBV, specializați în mentenanța autobuzelor electrice și din 12 tehnicieni de la cele trei firme menționate anterior. În strategia de lucru convenită, flota de 60 autobuze electrice SOR a fost împărțită în loturi de analiză, funcție de tipul bateriilor ce echipează vehiculele: 10 autobuze de 8 metri, 8 autobuze electrice de 12 metri ce se încarcă în curent continuu, 42 de autobuze de 12 metri ce se încarcă în curent alternativ. În urma verificărilor tehnice realizate autobuzele care au primit avizul tehnic favorabil din partea SOR și EVC au fost introduse în circulație.

Menționăm că s-a finalizat și analiza pentru ultimele 20 autobuze electrice de 12 metri, alimentate în curent alternativ, iar acestea pot fi exploatate în condiții de siguranță fiind scoase în circulație de azi, 20 iulie 2022.

Vă reamintim că în data de 23 iunie a.c. s-a produs un incident cu un autobuz electric aflat în circulație, de la care s-a produs o degajare mare de fum din zona acumulatorilor. Șoferul a oprit imediat autovehiculul, pasagerii fiind evacuați fără a se înregistra vreo persoană care să aibă ceva de suferit. Conform verificărilor efectuate, o celulă din modulul nr. 20 a intrat în scurtcircuit, producând o creștere a temperaturii și, pe cale de consecință, o degajare de fum. Cauza ce a determinat respectiva celulă să intre în scurtcircuit este încă în evaluarea producătorului bateriilor.

RATBV îi asigură pe toți clienții săi că depune toate eforturile pentru introducerea în circulație a autobuzelor electrice și că pune pe prim plan siguranța călătorilor și a angajaților", potrivit unui comunicat de presă. 

 

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: