26
Dum, Mai

livratacasa.ro

Eveniment

Odată cu modificarea Codului Rutier, printr-o ordonanță de Urgentă, șoferii care cumpără o mașină a cărei taxe nu sunt plătite la timp, nu vor putea circulă cu ea și vor plăti amenzi care pot ajunge la 2.500 de lei.

   Potrivit economică.net, noul proprietar are la dispoziție 60 de zile în care trebuie să-și plătească taxele după ce a cumpărat-o. În caz contrar, înmatricularea se suspendă de drept, iar mașină nu va putea fi folosită. Polițistul de la Rutieră va ști dacă s-au plătit sau nu taxele, pentru că instituțiile vor comunică între ele.

  Astfel, datele de la serviciul de înmatriculări și de la RAR ajung la organele fiscale, care la rândul lor trimit mai departe situația cu fiecare nou proprietar al mașinii care nu apare că și-ar fi plătit la timp taxele.  Dacă un șofer va fi prins la volanul unei mașini cu înmatricularea suspendată, faptă să va fi considerată contravenție, și trecută în clasă a IV-a, cea pentru care se primesc între 9 și 20 de puncte amendă, adică între 1.125 de lei și 2.500 de lei. Totodată, șoferului îi va fi reținut și certificatul de înmatriculare, și i se va da o dovadă înlocuitoare fără drept de circulație. De asemenea, se vor reține și plăcuțele de înmatriculare.

  Continuarea pe Promotor


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: