19
Vin, Apr

sursa foto: Evenimentul Zilei

Eveniment

     În dosarul penal deschis în urma unei anchete jurnalistice a postului BrașovTV, în cazul centrului de plasament din Victoria, o fostă angajată a instituției are calitate de suspect. Femeia este bănuită că a întreținut relații sexuale cu un minor, în cazul altor doi copii fiind vorba despre tentativă la această infracțiune. Mai mult,

urmărirea penală in rem a fost extinsă pentru un nou cap de acuzare.

Totul a început în urmă cu o lună, când surse care au dorit să-și păstreze anonimatul au făcut dezvăluiri cutremurătoare, în exclusivitate, pentru BrașovTV. Mai exact, angajata unui centru de plasament din orașul Victoria, care ar fi trebuit să se ocupe de creșterea și educarea copiilor, este bănuită că a întreținut relații sexuale cu un minor, iar în cazul altor doi este vorba despre tentativă. Polițiștii și procurorii au început urmărirea penală ,,in rem’’, pentru act sexual cu un minor.

Acum, potrivit prim procurorului de la Parchetul de pe lângă Tribunalul pentru Minori și Familie din Brașov, Daniel – George Dancă, fosta angajată a centrului din orașul Victoria are calitate de suspect în dosarul penal deschis în acest caz și a fost chemată la parchet. Femeia a refuzat să dea declarații pe motiv că nu are avocat, iar procurorii au încuviințat solicitarea. Totodată, urmărirea penală a fost extinsă in rem, sub acuzația de omisiunea denunțării organelor judiciare, cu referire la atitudinea directorul centrului din Victoria. Acesta ar fi trebuit să-i anunțe pe anchetatori, spune Daniel-George Dancă, imediat după izbucnirea scandalului sexual, dar acest lucru nu s-a întâmplat.

În acest timp, viața minorului care le-a povestit totul anchetatorilor a devenit un chin. Surse din anturajul copilului ne-au mărturisit că băiatul ar fi fost amenințat și s-a deschis dosar penal la Parchetul Judecătoriei din Rupea. Polițiștii și procurorii continuă ancheta demarată în acest caz, dar prezumția de nevinovăție ființează până când judecătorii vor emite sentințe definitive.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: