29
Vin, Mar

sursă foto: digi24.ro

Eveniment

Preşedintele american Joe Biden le-a cerut companiilor care deţin benzinării în Statele Unite să scadă preţul carburanţilor la pompă.

 Liderul de la Casa Albă şi-a motivat solicitarea cu argumentele că "sunt vremuri de război" şi că a crescut aprovizionarea cu combustibil din rezerva strategică a Statelor Unite.

Mesajul meu către companiile care dețin benzinării și stabilesc prețurile la pompă este simplu: sunt vremuri de război și pericol global. Scădeți prețul la pompă, astfel încât să reflecte costul pe care îl plătiți pentru produs. Acum”, a scris Joe Biden sâmbătă pe contul său oficial de Facebook.

La nici o oră de la publicarea acestei postări, preşedintele american a revenit cu un nou mesaj în care a amintit că a aprovizionat piața inclusiv cu combustibili din rezerva strategică a Statelor Unite, pentru ca preţul benzinei la pompă să scadă.

Fac tot ce îmi stă în putință pentru a crește aprovizionarea cu benzină și motorină pentru familiile și muncitorii americani. În timpul mandatului meu, am transferat o cantitate record de 1 milion de barili de petrol pe zi din ceea ce se numește Rezerva Strategică de Petrol, pentru a scădea prețurile la pompă. În același timp, i-am chemat pe aliații și partenerii noștri să ni se alăture, punând astfel o cantitate totală de 240 de milioane de barili de petrol în plus pe piață”, a mai precizat Joe Biden în mesajul său.

Potrivit Digi24, nu este prima oară când liderul de la Casa Albă cere ieftinirea carburanţilor. Recent, Joe Biden a cerut Congresului să suspende acciza la combustibili pentru o perioadă de trei luni, argumentând că măsura este necesară pentru a mai scădea prețurile la pompă,. În schimb, preşdintele american a recunoscut că doar această măsură nu este suficientă pentru a rezolva problema prețurilor tot mai mari la energie.

Pentru prima oară în istorie, şoferii din Statele Unite au ajuns să plătească în medie cinci dolari pe un galon de benzină, adică echivalentul a şase lei pe litru. Scumpirea are loc, în condiţiile în care preţul barilului de petrol a crescut constant în 2022.

Creşterea preţului combustibilului e considerată un semnal de alarmă pentru americani.

 

 

Sursa: romaniatv.net


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: