16
Mar, Apr

sursă foto: Filarmonica Brașov

Eveniment

Filarmonica Brașov încheie stagiunea 2021-22 cu un concert Horia Mihail & Guests, dedicat pictorului brașovean Gabriel Stan.

Joi, 30 iunie 2022 va avea loc ultimul concert al Filarmonicii Brașov din această stagiune. Evenimentul îi va aduce împreună pe pianistul Horia Mihail, violonistul Gabriel Croitoru și flautistul Ion Bogdan Ştefănescu, care vor cânta (fără dirijor!) alături de orchestra Filarmonicii Brașov o serie de piese de Johann Sebastian Bach.

Concertul este dedicat artistului brașovean Gabriel Stan, a cărui carieră se întinde peste mai bine de 50 de ani. Acesta este cunoscut pentru picturile sale încărcate de simboluri și conținuturi spirituale, dar și pentru cărțile sale, în care spune povești cu mesaje secrete și prin care, într-un fel, completează arta sa vizuală.

Cu ocazia încheierii celei de-a 144-a stagiune a Filarmonicii Brașov, managerul acesteia, pianistul Ioan-Dragoș Dimitriu a spus: “Mă bucură faptul că am reușit să ducem la bună împlinire așa o stagiune bogată și că am avut mereu alături de noi publicul brașovean, căruia îi mulțumesc pentru că a participat la concertele și recitalurile noastre. Din 5 iulie vom începe stagiunea estivală și vom susține din nou concerte și recitaluri în piața Sf. Ioan! Eu abia le aștept și sper că locuitorii din Brașov vor veni la evenimente într-un număr la fel de mare ca anul trecut!

Se poate spune că această stagiune a fost una dintre cele mai de succes stagiuni ale filarmonicii brașovene. În ultimele luni, la principala instituție de muzică din oraș au cântat nume mari precum Mischa Maisky sau Gary Hoffman, iar evenimentele pentru toate gusturile s-au ținut lanț. Au avut loc concerte dedicate nu doar principalelor sărbători (cum ar fi concertul de Crăciun cu cvintetul Anatoly), dar au fost și concerte de Ziua Culturii Naționale, de Dragobete și de Ziua Copiilor. Mai mult, Filarmonica Brașov s-a remarcat prin apropierea de tineret, susținând nenumărate concerte educative atât la Sala Patria cât și în diferite școli din județ. Numeroasele recitaluri cu artiști din țară și din străinătate, expozițiile de artă din foaierul Sălii Patria și concertele inedite (orchestra a cântat alături de formația byron, a cântat la Sala Sporturilor etc.) au făcut din Filarmonica Brașov principalul punct de întâlnire cultural din orașul Brașov.

Joia aceasta se va cânta muzică de Bach, iar biletele pentru concert sunt disponibile la casieria Filarmonicii Brașov sau online pe bilet.ro

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: