17
Mie, Apr

sursă foto: botosani24.ro

Eveniment

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, astăzi, legea pentru completarea Legii nr. 134/2010 privind Codul de procedură civilă, transmite Administraţia Prezidenţială.

Actul normativ are ca obiect modificarea acestei legi în sensul introducerii unei prevederi referitoare la comunicarea hotărârilor judecătoreşti, din oficiu, prin poşta electronică.

"Comunicarea hotărârilor judecătoreşti se va face, din oficiu, prin poştă electronică dacă partea a indicat instanţei datele corespunzătoare în acest scop direct sau la solicitarea expresă a instanţei în timpul procesului. Comunicarea va fi însoţită de semnătura electronică extinsă a instanţei, care va înlocui ştampila instanţei şi semnătura grefierului de şedinţă", arată legea promulgată de către şeful statului.

De asemenea, "hotărârile judecătoreşti se consideră comunicate la momentul la care au primit mesaj din partea sistemului folosit că au ajuns la destinatar potrivit datelor furnizate de acesta".

"Dacă comunicarea prin poştă electronică nu este posibilă din pricina lipsei datelor în acest sens sau sistemul folosit indică eroare în transmiterea prin poştă electronică, comunicarea hotărârilor judecătoreşti se va face potrivit art. 154", mai prevede sursa citată.

 

 

Sursa: antena3.ro


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: