14
Dum, Aug

sursa foto: arhiva

Eveniment

Elena Udrea așteaptă să fie eliberată din închisoare.

Ea este în așteptarea deciziei de la Instanța Supremă.

Elena Udrea află astăzi dacă va fi eliberată din închisoare. Judecătorii de la Instanța Supremă trebuie să decidă dacă acceptă cererea fostului ministru de a suspenda pedeapsa de 6 ani pe care Udrea o execută la Penitenciarul Târgșor. 

Fostul ministru le-a cerut magistraților de la Instanța Supremă eliberarea până când se va judeca ultima cale extraordinară de atac pe care o mai are la dispoziție.

Elena Udrea a făcut recurs la decizia judecătorilor, un pas prin care speră să scape de condamnare în dosarul Gala Bute.

Ce pedeapsă are Elena Udrea de ispășit

Avocații Elenei Udrea au cerut suspendarea efectelor deciziei definitive în dosarul Gala Bute, cu consecința eliberării temporare a clientei lor, fie transmiterea unor întrebări preliminare Curții de Justiției a Uniunii Europene.

Elena Udrea a fost dusă, pe 16 iunie, la Penitenciarul de Femei Târgşor, unde va ispăşi o condamnare de şase ani de închisoare, primită în dosarul "Gala Bute". Ea a fost adusă în România pe la Vama Giurgiu, de unde a fost transportată de lucrătorii Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP) la unitatea de detenţie.

Predarea fostului ministru al Dezvoltării Regionale și Turismului s-a făcut la Vama Giurgiu, după 5 zile de la decizia magistraților bulgari, de extrădare. 

Ce spune avocata Elenei Udrea despre suspendarea pedepsei

Ne-am adresat Direcției de Apărare a Constituției din SRI în dosarul „Gala Bute”. Este o unitate puțin cunoscută de public a celor de la SRI, ea apără și urmărește respectarea Constituției. Este un demers pentru „Gala Bute”, dar și în alte spețe. Nu este sigura autoritate la care am făcut solicitări. Am sesizat Parlamentul României, în special comisiile de cercetare a abuzurilor și corupției. Sunt curioasă ce grup parlamentar este dispus să își asume o astfel de solicitare a acestor împrejurări. Nu contează dacă vorbim de Elena Udrea sau de orice alt cetățean român. Vreau să văd adevărul clasei politice actuale, dacă este cineva interesat cu adevărat despre repectarea drepturilor românilor. Am solicitat și Ministerului Justiției, CSM, Înalta Curte de Casație. Am sesizat toate autoritățile de la noi care ne pot oferi un răspuns”, a declarat Uscov.

Am început demersurile pentru seiszarea UE. Tot avem rapoarte pe țară, care se referă la drepturi, mai există un raport despr respectarea statului de drept. Suntem în legătură cu membri ai altor state și vom face aceste demersuri, pentru că trebuie făcut cunoscut abuzul în „Gala Bute”. Udrea vrea să se rejudece acest proces, pentru că toți ceilalți au primit acest drept. Nu înțeleg de ce ea nu poate. Ea a fost judecată de două ori de completuri nelegal constituite. Elena Udrea deja are 300 de zile executate din pedepsă”, a declarat avocatul Silvia Uscov în emisiunea „Culisele Statului Paralel”.

 

 

sursa: realitatea.net

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: