28
Joi, Mar

sursă foto: newmoney.ro

Eveniment

O nouă categorie de români se va putea pensiona mai repede.

Legea pensiilor va avea parte de noi modificări, dacă două propuneri legislative înregistrate recent la Senat vor trece de votul parlamentarilor.

Mai exact, prima propunere legislativă înregistrată săptămâna trecută la Senat vizează introducerea în lista din Anexa nr. 2 a Legii 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, cea care cuprinde locurile de muncă încadrate în condiții speciale, și a activităților de sortare, sfărâmare și expediere legate de prepararea minereurilor. În prezent, în legătură cu prepararea de minereuri doar măcinarea, flotarea sau filtrare sunt considerate locuri de muncă în condiții speciale.

De asemenea, lista locurilor de muncă încadrate în condiții speciale din cadrul societății Mittal Steel Hunedoara va fi completată și cu activitățile de manipulare a materiilor explozive, cocserie, sectorul chimic al cocseriei, prepararea de minereuri, activitatea desfăşurată de personalul din activitatea de aglomerare, încărcarea materiei prime în corfe la furnalele vechi, din turnătoriile de fontă, oţel, neferoase sau materiale refolosibile neferoase, activitatea de forjare continuă la cald, manuală, cu ciocane şi prese de peste 200 kg/forţă, activităţile efectuate de zidari-şamotori, activitatea de perforare, forare, împuşcare şi transport al materialului derocat în cariere și cea pentru instalaţiile de fabricaţie a benzenului şi tetraclorurii de carbon.

Sunt vizate noi activități din cadrul Combinatului Siderurgic Reșitaa pentru a fi introduse în lista locurilor de muncă încadrate în condiții speciale, precum cea din cocserie, sectorul chimic al cocseriei, prepararea de minereuri, activitatea desfășurată de personalul din activitatea de aglomerare, de personalul de la furnale,  din turnătoriile de fontă, oţel, neferoase sau materiale refolosibile neferoase, activitatea de tratare şi acoperire a metalelor prin metalizarea cu nichel-carbonil și activitatea de perforare, forare, împuşcare şi transport al materialului derocat în cariere.

 

 

Sursa: bugetul.ro


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: