20
Sâm, Apr

sursă foto: alba24.ro

Eveniment

Marcel Boloș a anunțat că 1,3 milioane de români mai trebuie să primească voucherele sociale de 250 de lei.

Ministrul Investițiilor Europene a precizat și în câte zile vor fi încărcate cardurile sociale.

Ministrul Marcel Boloş a anunțat miercuri că încă aproximativ 1,3 milioane de români urmează să primească voucherele sociale de 250 de lei, din totalul de 2,5 milioane.

Avem un nr de 12.143 de carduri încărcate, au fost emise în cursul săptămânii trecute, şi încă 353.000 de carduri urmează să fie distribuite până vineri. Luni se încarcă cele 353.000 de carduri şi mai urmează 480.000 de carduri, care vor fi emise şi încărcate cu aceeaşi ritmicitate. Într-adevăr, mai avem de distribuit un număr de aproximativ 1,3 milioane, ritmul creşte pentru emitere şi distribuţie”, a anunțat ministrul Investițiilor Europene, Marcel Boloș, într-o emisiune TV, potrivit ziare.com.

Până la 1 iulie, peste 500.000 de persoane vor putea folosi banii europeni pentru achiziționarea alimentelor sau meselor calde din rețeaua de peste 24.400 de magazine afiliate. Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a început luni, 20 iunie, alimentarea cu prima tranșă în valoare de 250 de lei a voucherelor sociale oferite prin programul guvernamental „Sprijin pentru România” cu care se pot achiziționa produse alimentare și mese calde.

Marcel Boloș a mai spus că această primă tranșă, pentru lunile iunie şi iulie, va fi rezolvată până la finalul lunii iulie, în totalitate.

Avem banii în cont, 700 de milioane de lei, viraţi de Ministerul Finanţelor, şi pe măsură ce se emit facem aceste încărcări. Îi asigur pe cei peste 2,5 milioane de beneficiari că tot ce înseamnă drepturile lor va fi soluţionat”, a precizat ministrul Marcel Boloş.

 

 

Sursa: realitatea.net


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: