20
Sâm, Apr

Eveniment

Începând din această vară, turiştii care vor să parcurgă cel mai spectaculos drum al ţării, Transfăgărăşan, redeschis circulaţiei la 15 iunie, pot vedea live cum este la 2.000 de metri altitudine.

Mai exact, pot urmări în timp real, graţie unei camere web, imaginile pe care le văd cu ochiul liber salvatorii de la Baza Salvamont Argeş – Cota 2000, bază poziţionată de-a lungul drumului montan, într-o curbă dinaintea intrării în tunelul Bâlea, la aproximativ trei kilometri de Lacul Bâlea.   

Turiştii nu trebuie decât să acceseze camera web (Webcam Salvamont Arges Cota 2000 Transfagarasan (roxy-world.ro) şi să decidă dacă fac sau nu drumul.

 Îmi doream de mult să avem aşa ceva la Cota 2000. Camera web îi ajută pe turişti să vadă, live, starea vremii, ceea ce e foarte important. Pot să vadă dacă este sau nu este zăpadă, pot să vadă cât de aglomerat e traficul, pentru că am ţinut să prindem şi şoseaua... Dacă eşti pe undeva pe la Cârţişoara sau pe la baraj şi vrei să treci Transfăgărăşanul, te uiţi mai întâi, iar dacă vezi că e foarte aglomerat şi se circulă foarte greu sau drumul e blocat, mai amâni”, explică, pentru „Adevărul”, Ion Sănduloiu, directorul Salvamont Argeş. 

 

 

Sursa: adevarul.ro


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: