19
Vin, Apr

sursă foto: realitatea.net

Eveniment

Armata rusă a făcut exerciții de atacuri cu rachete asupra țărilor baltice după ce Lituania a decis să restricționeze tranzitul mărfurilor către regiunea Kaliningrad.

 Mișcările tactice sunt confirmate de șeful Statului Major General al Ministerului Eston al Apărării, Kusti Salm. Potrivit acestuia, manevrele pe care Ministerul rus al Apărării le efectuează în regiunea Kaliningrad vizează atacuri de antrenament împotriva Estoniei, Letoniei și Lituaniei.

Rușii cred că nu merităm independența. Cele mai recente operațiuni și declarații strategice ale acestora susțin această concluzie”, a spus Salm, adăugând că Estonia consideră situația ca fiind „foarte gravă”.

El a amintit că, pe lângă exercițiile cu rachete, elicopterele rusești au încălcat de mai multe ori spațiul aerian al țărilor baltice. Cu o zi înainte, Ministerul de Externe al Estoniei a înmânat ambasadorului rus o notă de protest din cauza incidentului care a avut loc pe 18 iunie, când un elicopter Mi-8 a trecut granița cu transponderul oprit și a refuzat să ia legătura cu dispecerii. 

„Invazia” elicopterelor rusești - pregătirea unui posibil atac

Acesta nu este singurul episod și nu este întâmplător, a spus Salm: „Elicopterele pur și simplu nu zboară peste graniță. Au fost mai multe astfel de cazuri în ultimele zile.

Armata NATO consideră că „invazia” elicopterelor face parte din pregătirea pentru un posibil atac, a declarat o sursă a alianței pentru ltalehti.

Ministerul Apărării al Federației Ruse a anunțat pe 20 iunie începerea exercițiilor Flotei Baltice cu participarea a aproximativ o mie de militari și peste 100 de piese de echipament militar. Artileriștilor li s-au repartizat câteva sute de misiuni de foc folosind armele MLRS Grad și Uragan, tunuri de calibru mare Giacint, monturi de artilerie autopropulsate Msta-S, Akatsiya și Gvozdika.

În același timp, nava de patrulare Yaroslav Mudry, precum și corvetele Stoikiy și Soobrazitelny, au tras rachete de pe sistemul de rachete antiaeriene maritime Kinzhal și sistemul de rachete și artilerie antiaeriene Kortik, precum și A-190. și monturi de artilerie AK -630.

În urmă cu o săptămână, au avut loc exerciții și în regiunea Kaliningrad, unde au participat 3.000 de militari și 300 de echipamente.

 

 

Sursa: realitatea.net

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: