29
Vin, Mar

sursă foto: n4.md

Eveniment

Prețurile mari ale combustibilului i-au scos pe șoferi în stradă.

Conducătorii auto anunță, astăzi, noi proteste, iar mii de mașini vor bloca stațiile de alimentare din peste 30 de orașe din țară. Și premierul României a reacționat după manifestațiile de zilele trecute și a cerut autorităților să deschidă o anchetă.

În peste 30 de orașe din țara vor participa șoferii la proteste, astăzi. Am văzut, de altfel, proteste încă de la începutul săptămânii.

Oamenii spun că în curând nu își vor mai permite să își umple rezervoarele, și asta din cauza prețului foarte mare. Combustibilul s-a scumpit cu aproximativ 50% în ultimul an, iar prețul unui litru de motorina a ajuns să coste peste 9 lei.

În acest context, seria protestelor continuă. Am văzut ce se întâmplă: șoferii, practic, blochează benzinăriile, unde merg și alimentează de doar câțiva lei, iar apoi plătesc fie în monede, fie cu cardul, astfel încât companiile să plătească un comision foarte mare pentru sume foarte mici.

Același lucru se va întâmplă și astăzi, doar ca vorbim despre un protest mai mare pentru ca vor participa șoferi din peste 30 de orașe.

Șoferii spun însă că vor continua să protesteze până când vor vedea măsuri concrete luate de către autorități. Seria protestelor va continua, astfel, până la finalul lunii, când pe data de 30 iunie va avea loc cel mai mare protest al șoferilor, la care vor participa oameni din toată țara, chiar și transportatorii autorizați, care cer plafonarea prețurilor la carburanți și spun că în caz contrar riscă să intre în insolvență.

 

 

Sursa: realitatea.net


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: