25
Joi, Apr

Brasov TV

Eveniment

                Zi importantă pentru Inspectoratul pentru Situații de Urgență. Protecția Civilă din România a împlinit 84 de ani. A fost un bun prilej pentru unii angajați să fie avansați în grad, iar pentru alții să intre cu adevărat în rândul pompierilor profesioniști.

     Așa arată o zi obișnuită din viața pompierilor. De acest lucru s-au convins și brașovenii care au participat la ziua porților deschise. Evenimentul are loc în fiecare an, pe 28 februarie, când este sărbătorită ziua Protecției Civile. De câțiva ani însă, Protecția Civilă, SMURD-ul și Pompierii sunt una și aceeași instituție, Inspectoratul Pentru situații de Urgență. „ Este o zi foarte importantă, întrucât din 12 decembrie 2004, comandamentul protecției civile s-a unit cu comandamentul trupelor de pompieri și s-a format Inspectoratul pentru Situații de Urgență Țara Bârsei Brașov. Suntem aceeași echipă, care acționăm în situații de urgență. Colegii de la Protecția Civilă sunt cei care acționează pentru a salva în primul rând viața oamenilor dar și bunurile materiale ’’.  a declarat col. Stelian Rechițean, inspector șef ISU Brașov.

      Reprezentanții ISU, au profitat de moment și au avansat în grad câțiva colegi. După ceremonia de avansare în grad, pompierii brașoveni au făcut și o mică demonstrație. Totodată, brașovenii au putut admira și tehnica de intervenție a pompierilor. Bineînțeles, cei mai încântați au fost copiii.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: