19
Mar, Mar

Eveniment

Variola maimuţei este nouă boală care provoacă panică la nivel mondial.

Medicul Virgil Musta a anunţat, vineri seară, la România Tv, că în acest moment există o alarmă epidemiologică, însă exclude ideea că ar fi vorba despre o nouă pandemie.

Variola maimuţei se extinde în Europa. Peste 100 de cazuri au fost confirmate sau sunt suspectate în mai multe state europene. Cu toate acestea, medicul Virgil Musta spune că nu se poate pune problema de o nouă pandemie.

Cunoscutul medic de boli infecțioase la Spitalul Victor Babeș din Timișoara a făcut noi precizări privind boala care provoacă panică în lume.

Vaccinul de variola protejează de această boală. Este o boala care nu este foarte contagioasa. De obicei apare în familie sau se pot contamina persoanele care ingrijesc persoanele bolnave. Transmiterea este pe cale respiratorie, prin contact mai apropiat, prin tegumente, prin leziuni ale tegumentelor. Nu este la fel de contagioasă precum gripa sau covidul.

Trebuie să fim prudenți. Nu cred că suntem în pericol. Este o alarma epidemiologica. Datorita faptului ca populația trece dintr-o zona in alta, exista riscul ca o patologie cu care nu suntem obișnuiți în Europa să apară și aici.

Se poate transmite atât de la animal la om, cat si de la om la om. Nu exista tratament specific. Simptome sunt dureri de cap, dureri de muşchi, febră, apoi apare o erupție care inițial este de culoare roșie.

In niciun caz nu apare o noua pandemie. Tarile care au anunțat mai multe cazuri sunt tari in care turismul este foarte dezvoltat.

Se poate muri, 1 din 10 cazuri la persoanele care au factori de risc sau persoane care au imunitate scăzută pot avea forme severe si se poate ajunge la deces”, a declarat Virgil Musta la România tv.

Cazurile de variola maimuţei au fost până în prezent confirmate în cel puţin cinci ţări europene – Regatul Unit, Spania, Portugalia, Germania şi Italia – precum şi în Statele Unite, Canada şi Australia.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) s-a reunit vineri într-o întâlnire de urgenţă pentru a discuta pe tema noului focar care a izbucnit în Europa, potrivit romaniatv.net.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: