28
Joi, Mar

sursă foto: romania24.ro

Eveniment

Italia analizează posibilitatea de a oferi sprijin României pentru operaţiuni de eliminare a minelor în Marea Neagră şi ar putea suplimenta numărul trupelor în Ungaria şi Bulgaria, anunţă premierul italian, Mario Draghi.

"NATO a intensificat acţiunile pe flancul estic, iar contribuţia italiană este de 2.500 de membri; pe termen mediu suntem pregătiţi să suplimentăm angajamentele în Ungaria şi Bulgaria cu 250, respectiv 750 de militari, în conformitate cu acţiunile aliaţilor noştri şi analizăm posibilitatea de a susţine România pentru deminarea maritimă în Marea Neagră, iar pentru Slovacia la nivelul apărării antiaeriene", a afirmat premierul italian, Mario Draghi, potrivit agenţiei ANSA, într-un discurs rostit joi în Senatul Italiei, informează Mediafax.

Mario Draghi a precizat că Italia insistă pentru identificarea unei soluţii negociate la conflictul dintre Rusia şi Ucraina. "Războiul a ajuns în a 85-a zi; speranţa ruşilor de a cuceri zone vaste în perioade scurte de timp s-a lovit de rezistenţa poporului ucrainean. Italia este în favoarea unui armistiţiu şi a negocierilor", a subliniat Mario Draghi.

 

 

Sursa: stiripesurse.ro

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: