30
Joi, Iun

sursă foto: impact.ro

Eveniment

Începând cu data de 23 mai 2022, Banca Națională a României a transmis că va lansa o nouă monedă pe piața din țara noastră.

Aceasta va fi confecționată din argint și va fi scoasă cu prilejul a 350 de ani de la nașterea lui Ion Neculce. Iată valoarea pe care o va avea!

De altfel, moneda va fi lansată cu ocazia a 350 de ani de la nașterea celebrului cronicar moldovean și mare boier, care a ocupat diferite funcții importante în perioada domniei lui Dimitrie Cantemir. Banca Naţională a României a mai anunțat că moneda va avea o valoare de 10 lei o greutate de 31,103 grame și un diametru de 37 mm.

Aversul monedei din argint va prezenta o imagine a mănăstirii Putna alături de portetul domnitorului Ștefan cel Mare, în timp ce reversul va avea inscripționată o mână care scrie un fragment din cunoscute lucrare „O samă de cuvinte”. De asemenea, vor apărea inscripțiile cu ocazia căreia va fi lansată în România, „350 de la naștere” şi „Ion Neculce”.

Așadar, BNR va pune pe piața din țara noastră în circulație o nouă monedă din argint, dar momentan vor fi doar 5.000 de exemplare. Inițial, suma cu care se va vinde se ridică la 470 de lei, cu TVA exclusiv, plus certificat de autenticitate.

Monedele din argint cu tema 350 de ani de la naşterea lui Ion Neculce au putere circulatorie pe teritoriul României. Lansarea în circuitul numismatic a acestor monede din argint se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Constanţa, Dolj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României.

 

Sursa: impact.ro


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: