30
Joi, Iun

Eveniment

23 de autobuze electrice și actualizarea PUG – ului – noile proiecte pentru care primăria a solicitat finanțare prin PNRR.

Următoarea cerere de finanțare, care va fi depus astăzi, este cea pentru achiziția de sisteme inteligente de ticketing.

Municipalitatea a depus, ieri, două solicitări de finanțare pentru obținerea de fonduri prin  Programul Național de Redresare și Reziliență, în condițiile în care criteriul de acordare este pe principiul ,,primul venit, primul servit”. Unul dintre proiecte este pentru achiziția a 23 de autobuze electrice, în valoare de 11,2 milioane de euro, iar cel de al doilea este de actualizare a Planului Urbanistic General, în valoare de 650.000 de euro.

În cursul zilei de astăzi, Municipalitatea va încerca să depună  o nouă solicitare de finanțare pentru achiziția de sisteme ITS (Intelligent Transport Systems), în valoare de 1 milion de euro, care vor completa/dezvolta sistemul de ticketing existent.

În cazul cererii privind achiziția a 23 de autobuze electrice de 10 m lungime, după evaluarea cererii depuse și semnarea contractului, Municipiul Brașov va derula o procedură de achiziție pentru a selecta furnizorul vehiculelor. Odată achiziționate, vehiculele vor fi puse la dispoziția RATBV pentru a fi utilizate în cadrul serviciului de transport public local. Valoarea cererii de finanțare aferentă Municipiului Brașov este de 11.178.000 Euro, fără TVA.

Cel de al doilea proiect pentru care s-a depus solicitare de finanțare este ,,Elaborarea/actualizarea în format GIS a documentațiilor de amenajare a teritoriului și de planificare urbană - Plan Urbanistic General, în Municipiul Brașov”; valoarea finanțării solicitate este de 647.000 de euro.

Actualizarea PUG-ului Brașovului, în format digital, conține următoarele etape:

Etapa 1 – Sinteza și diagnoza PUG-ului actual, elaborarea studiilor de fundamentare și formularea diagnosticelor - general și prospectiv;

Etapa 2 – Formularea propunerilor de actualizare; elaborarea formei preliminare a PUG Brașov;

Etapa 3 – Obținerea avizelor și a acordurilor pentru forma actualizată a PUG Brașov;

Etapa 4 – Definitivarea Planului Urbanistic General al Municipiului Brașov;

Etapa 5 – Predarea și integrarea Planului Urbanistic General în Sistemul Informațional Geografic – GIS.

În acest moment Primăria are un contract în derulare pentru PUG-ul Brașovului cu Asocierea dintre Synergetics Coroporations SRL (lider) și Quattro Design SRL, ambele din București. Valoarea acestui contract este de 3.400.000 de lei + TVA, respectiv 4.046.000 de lei cu tot cu TVA, astfel că obținerea acestei finanțări ar acoperi cea mai mare parte din acest proiect (3.184.986,90 + TVA este suma solicitată). Termenul de finalizare este sfârșitul anului 2023. Contractul a fost semnat anul trecut, iar în prezent se află în faza analizei studiilor aferente Etapei 1 de elaborare.

Vă reamintim că până în prezent municipiul Brașov a obținut includerea în proiectul  «Ruta cetăților» - care presupune  promovarea centrului istoric și reabilitarea unei porțiuni din zidul cetății -, proiect aprobat spre  finanțare prin PNRR și a depus solicitare pentru reabilitarea energetică a primelor 9 blocuri în cadrul apelului ,,Renovare energetică moderată sau aprofundată a clădirilor rezidențiale multifamiliale”.

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: