30
Joi, Iun

sursă foto: wall-street.ro

Eveniment

Românii mai pot complet formularele online pentru Recensământ până pe data de 27 mai, după ce inițial se anunțase că data limită este 15 mai 2022.

La sfârșitul lunii, însă, cei care nu s-au autorecenzat vor fi nevoiți să-i primească pe recenzori acasă. Iar amenda e usturătoare pentru persoanele care aleg să nu răspundă la întrebări.

Perioada de autorecenzare va fi prelungită până pe 27 mai. Inițial, procedura de autorecenzare ar fi trebuit să se încheie duminică, 15 mai 2022, urmând ulterior să înceapă recensământul clasic, din casă în casă. Autorităţile spun că în ultima peroadă interesul pentru autorecenzare a crescut foarte mult, iar numărul formularelor completate zilnic a crescut de patru ori.

Astfel, începând cu data de 31 mai 2022, colectarea datelor nu se va mai face prin chestionarul online, ci de către recenzori, la reședință sau domiciliu. Concret, cei care nu s-au autorecenzat online până pe 27 mai vor fi vizitați acasă de recenzori și vor trebui să completeze chestionarele de față cu aceștia. Această etapă din cadrul Recensământului va avea loc în perioada 31 mai - 17 iulie.

Autorecenzarea în sine nu este obligatorie, însă este una dintre cele două metode (alături de recenzarea prin interviu față în față) prin care se poate îndeplini obligația de cetățenilor de a răspunde la Recensământ.

În schimb, Recensământul este o datorie cetățenească și este în beneficiul tuturor. Prin urmare, refuzul de a oferi informații sau furnizarea de date incomplete sau eronate în cadrul procesului de recenzare constituie contravenții care pot fi sancționate cu amendă între 1.000 și 3.000 lei.

 

 

Sursa: observatornews.ro


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: