19
Vin, Apr

Eveniment

Haos în școli cu o lună înainte de încheierea cursurilor. Ministrul Educaţiei a anunțat introducerea unei noi testări chiar înainte de exemenele de Evaluare Naţională 2022 şi Bacalaureat 2022.

Haos în şcoli chiar înainte de Evaluarea Naţională şi BAC. Elevii din clasele I-VII şi IX-XI ar putea susţine evaluări standardizate, până la finalul acestui an şcolar, în cadrul unui proiect pilot, în urma cărora nu se vor genera note şi nici ierarhizări, ci vor reprezenta instrumente care să identifice punctele tari şi aspectele ce trebuie remediate, a declarat, joi, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

Pentru a lansa o provocare, în măsura în care reuşim în scurt timp să finalizăm un proiect de ordin de ministru, prin care să reglăm evaluarea standardizată. Pentru început, la nivel pilot, pentru elevii claselor I-VII şi mai apoi IX-XI, fără elevii din clasele terminale. Aş vrea să îl discutăm rapid şi să îl facem operaţional rapid, înseamnă ore, în aşa fel încât în perioada 30 mai – 10 iunie, cu ajutorul partenerilor noştri, BRIO, către care lansez invitaţia de parteneriat de colaborare pentru acest demers, să putem administra aceste evaluări standardizate la limba română, matematică, istorie – ciclul liceal”, a anunţat Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Educaţiei a precizat că nu vor fi date note pentru aceste evaluări, „ci se vor constitui în instrumente extrem de importante pentru a vedea într-o manieră profesionistă, la nivel global, dar şi la nivel individual, unde există puncte tari, unde există puncte ce trebuie remediate, ce trebuie susţinute, unde există puncte slabe ce trebuie să facă obiectul unor acţiuni remediale”.

Testele pentru ciclul primar ar putea să aibă o durată cuprinsă între 15 şi 30 de minute, iar cele pentru gimnaziu şi liceu – 60 de minute.

Împreună cred că putem gândi un sistem în care, pentru învăţământul primar, durata să fie de 15-30 de minute, să nu ne imaginăm că sunt nişte baterii de teste extrem de complicate, care să streseze elevii, iar pentru învăţământul gimnazial şi liceal să fie teste rezolvabile în termen de 60 de minute. Acest lucru se poate face. (…) Pilot, în acest an, prin colaborarea dintre Ministerul Educaţiei şi profesioniştii care sunt deja specializaţi în administraţia acestor teste. (…) Este o modalitate de a vedea unde suntem”, a susţinut Cîmpeanu, citat de Agerpres.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: